Benita älgade ifrån världsmästaren (utan älg)

Well, snacka om skräll. Benita Hansson, 25, som fortfarande tävlar för Örebroklubben Hagaby men som sedan ett par år tillbaka bor i Stockholm, klämde till 19-åriga juniorvärldsmästaren Johanna Öberg (som sprang i samma lag stafettlag som Tisarens Andrea Svensson för JVM-guldet i Norge i somras; och som dessutom tog silver i medeldistansen på JVM) i söndagens andra och avslutande etapp av Helg utan älg på Gotland. Hansson vann medeldistansen över minuten före Eksjös Josefine Klintberg på andraplatsen och 1.23 före Öberg på tredje. Öberg tog dock ändå totalsegern, eftersom hennes marginal i lördagens långdistans var för stor, och Hansson, som var fyra på lördagen, blev också fyra i sammandraget.
I Daladubbelns patrulltävling (där man alltså spriner två och två, tillsammans, i skogen) blev Milans Josefin Erlandsson och Saga Sander trea i äldsta damklassen (D20, tävlingen är bara för ungdomar och juniorer) medan Tisarens Anna Hallmén blev trea i D16 tillsammans med Linnés Sandra Boström.

I övrigt en väldigt lugn söndag ur konditionsidrottssynpunkt i länet. Men nästa helg, då jäklar smäller det med terräng-SM!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

2 reaktioner till “Benita älgade ifrån världsmästaren (utan älg)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *