Nu kan bara Nätterlund hota Anfälts totalseger

Fortfarande lyser resultaten från Kilsbergsleden med sin frånvaro, men nu finns i varje fall en uppdaterad version av totalställningen i långloppscupen utlagd, utifrån vilken man kan konstatera att länslöparna som var först i mål i lördags var Linus Rosdal-Erik Anfält-Ulf Hallmén-Jonas Rosengren-Pär Englund-Dan Bäck på herrsidan och Liduina van Sitteren-Anne-Marie Eldholm-Anette Carlsson-Ida Larsson-Anna Kero-Elin Larsson på damsidan.
Mikaela Kemppi har ju redan säkrat totalsegern i långloppscupen inför terräng-DM i Ånnaboda på lördag och finaltävlingen, Lucialoppet i Östansjö den 12 december, och på herrsidan betyder resultaten att Rosengrens chans att nå ikapp Anfält nu runnit ut i sanden. Därmed är det bara Mattias Nätterlund, som avstod Kilsbergsleden efter att ha kutat Frankfurtmaran helgen före, som i teorin har chansen att gå om Anfält. För att klara det måste Nätterlund ta minst elva poäng i de två sista deltävlingarna (etta i terräng-DM/fyra i Lucialoppet, tvåa i terräng-DM/trea i Lucialoppet, trea i terräng-DM/tvåa i Lucialoppet eller fyra i terräng-DM/etta i Lucialoppet) samtidigt ta minst sju poäng mer än Anfält. Anfält säkrar alltså segern redan på lördag om han är före Nätterlund eller om Nätterlund är sämre än fyra.
På damsidan gör Maria Eriksson, Josefin Gerdevåg, Gabriella Eliasson och Erika Lech upp om pallplatserna bakom Kemppi.
Min video från Kilsbergsleden var i början satt som ”privat” på youtube, vilket gjorde att ni förmodligen inte kunde se den. Nu är inställningarna ändrade till ”offentlig”, så det är bara att klicka in och titta!

Publicerat av

5 reaktioner till “Nu kan bara Nätterlund hota Anfälts totalseger”

 1. Spekulationer på hög nivå! Du missar dock att Nätterlund kan ta max 10 poäng på de två sista deltävlingarna då han redan gjort 10 tävlingar. Han kan byta ut en 1p och en 3p mot maximalt 8 + 6 (= +10p) om han vinner båda…

  1. Näej, det var precis det jag räknade på. Det är därför han måste ta elva poäng där för att gå om Anfält (han är bara sex efter, men Anfält kommer sluta på fler segrar, så Nätterlund behöver ta 4(de han "förlorar")+6(de han är efter)+1(den han behöver för att gå om när de hamnar på samma poäng)=11 poäng för att gå om Anfält).

   1. Tror Rosen har rätt. Seger i DM = 8 poäng Seger i Lucialoppet =6 poäng blir 14 poäng.
    Mattias två sämsta resultat är 3 och 1. När han byter bort dem blir det -4.
    +14-4=10. Allts max 10 poäng+

   2. Vi kanske tänker lika fast på olika sätt. Hur som helst så springer Anfält DM och säkrar cupen där så ytterligare spekulationer är onödiga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *