"Kombinationen en pigg David och en av världens snabbaste isar passar bra just nu"

I morgon, fredag, drar världscupsäsongen i skridsko igång med deltävlingen i kanadensiska Calgary, en av världens snabbaste isar, och Sverige har en enda representant på plats, OS-skrinnaren från Sotji, den för Örebroklubben SK Winner tävlande David Andersson, 21.
Efter en mellansäsong i fjol, där andraplatsen på 500 meter vid EM var enda riktiga höjdpunkten (förutom att han kammade rent och tog a l l a SM-guld), börjar nu uppladdningen på allvar för att knipa en ny OS-plats. Från att ha varit ”ung och lovande” och fått göra ett ”första OS” som han ska ha nytta av i framtiden finns nu inte längre några undanflykter från regeln om chans till topp åtta (enklast vore väl det att nå om han och Adam Axelsson fick Nils van der Poel att återuppta sin satsning och köra lagtempo).
Hur som helst, årets säsong blir ett viktigt nästa steg mot den yppersta världseliten för Andersson som varit skadedrabbad sedan perioden före OS. I Calgary kör han 500 meter på fredagen, 1 000 meter på lördagen och 1 500 meter på söndagen. Allt går på förmiddagen, alltså eftermiddag/kvällen svensk tid.
Svenske landslagscoachen Mattias Hadders har bloggat en del från Kanada och rapporterar om god form. ”Jag tror att kombinationen av en pigg David och en av världens snabbaste isar passar bra just nu”, skriver Hadders bland annat.
Blir förstås väldigt intressant att följa vad Andersson kan åstadkomma i vinter. EM avgörs i Minsk i januari, singeldistans-VM avgörs i ryska Kolomna 11–14 februari.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *