Klart: Här är Fahlins lagkompisar 2016

Somliga har varit kända sedan tidigare, men först i fredags presenterade Emilia Fahlins nya stall Alé-Cipollini hela laguppställningen inför 2016 års säsong. Det skedde vid en stor galatillställning i Verona, där alla cyklisterna var på plats.
Största namnet är Marta Bastianelli, 28, som tog VM-guld i linjeloppet i Stuttgart 2007, och som närmast kommer från Aromitalia-Vaiano-teamet. Förutom Fahlin och Bastianelli är också förra spanska mästare Ane Santesteban, som körde för Team Inpa-Bianchi i år, förra junioreuropamästaren Anna Trevisi, som också körde för Inpa-Bianchi, och italienska junioren Martina Alzini, som skrivit sitt första proffskontrakt. Dalia Muccioli, Francesca Cauz, Annalisa Cucinotta, Uenia Fernandes och Beatrice Rossato har förlängt med teamet.
Några namn, vid sidan om Bastianelli, som ni kände igen? Knappast, va? Näe, och det borgar för Fahlin kommer få en betydligt större roll än när hon haft lagkompisar som superstjärnorna Jolien d’Hoore, Giorgia Bronzini och Elisa Longo-Borghini.
”Säsongen kommer att starta i Argentina”, skriver teamet i ett pressmeddelande utan att närmare specificera om det handlar om ett träningsläger eller om stallet kommer ställa upp med ett lag i GP San Luis och Tour de San Luis andra veckan i januari. Får återkomma i ärendet, helt enkelt.
Fahlin flyger för övrigt till Fuerteventura i dag, måndag, för en ”olympic camp” ihop med Emma Johansson, Sara Mustonen-Lichan och en lång rad idrottare från andra sporter som alla är aktuella att representera Sverige i Rio de Janeiro nästa år.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *