I morgon flyger Impola till Italien – premiären bekräftad

Snöbristen är total i stora delar av Europa. Men lugn alla långloppsälskare. Premiärloppet La Sgambeda, och lagtempot dagen före, blir av i Livigno nästa helg, som planerat. Det bekräftade Ski classics, som långloppsvärldscupen officiellt heter, i pressmeddelande och på sin hemsida under torsdagen.
Redan dagen före skickade Team Exspirit, med Kopparbergs Bill Impola i laget, ut sin pressrelease inför premiären. Där berättade de bland annat att de redan i morgon, fredag, flyger ned till Italien för att ha en hel vecka på sig att träna på banan och, framför allt, acklimatisera sig till den höga höjden.
– Tävlingsbanan startar på 1 800 meter över havet och är som högst uppe och vänder på 2 200 meter över havet, så anpassning till höjden är viktigt. Nu får åkarna åtta dagar på rätt höjd och det blir en bra uppladdning, säger sportchefen Christer Skog i pressmeddelandet.
Det är ännu inte bekräftat vilka åkare från Örebrobaserade laget Team Skistart.com som kommer att köra La Sgambeda.
Förra året vann Team Exspirit, då Team Coop, lagtempot och stallets schweiziska stjärna Seraina Boner tog hem det individuella loppet. På herrsidan vann Anders Aukland, Team Santander,

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *