Kidane: "Vill springa junior-EM 2016"

Martin Regborn vann 1 000-metersloppet i Triumfglasspelen i Tybblelundshallen med över en sekunds marignal, gick i mål på 2.41,82 (”helt ok tid så här mitt i grundträning”, twittrar VM-orienteraren), men även bakom honom svarades det för en hel del fina prestationer.
Östansjös Patrik Johansson, 50, som för två veckor sedan raderade ut det 22 år gamla distriktsrekordet över 3 000 meter i H50-klassen (och som tidigare i år hunnit med att slå distriktsrekord på 800 meter och ta fyra veteran-DM-titlar), krossade distriktsrekordet på 1 000 meter med 21 sekunder (!) när han blev fyra bakom Regborn.
Och Haben Kidane, 17, Hälleforskillen som numera tävlar för Eskilstuna, blev tvåa bakom Regborn på 2.43 blankt, och berättade efteråt för NA:s Therese Strömberg att han drömmer om att få köra terräng-EM för juniorer 2016.
– Min vilja är att få springa junior-EM 2016. Det enda som stoppar mig är att jag inte är svensk medborgare. Men det är det jag vill. Annars finns det jättemånga andra tävlingar som jag också ser fram emot 2016, säger Kidane.
Läs intervjuer både med Kidane och Esther Sandén Ahlin, 15, som tog hem damernas 1 000-meterslopp på 3.16,17, i söndagens pappers-NA (som går att köpa som e-tidning på na.se i morgon bitti).

Adam Axelsson blev sexa på 1 000 meter i Norgecupen i Hamar på 1.14,86 (1,5 sekunder över perset), men blev diskad från 500-metersloppet av oklar anledning (har inte hunnit snacka med Adam i dag). Tävlingen fortsätter i morgon.

Haben Kidane (blått linne) och Martin Regborn (som startar pulsklockan) i startögonblicket på 1 000-metersloppet i Tybblelundshallen. Foto: Lennart Lundkvist
Haben Kidane (blått linne) och Martin Regborn (som startar pulsklockan) i startögonblicket på 1 000-metersloppet i Tybblelundshallen. Foto: Lennart Lundkvist

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *