Örebroaren kan bli årets eldsjäl i löpar-Sverige: "Självskriven"

Löpartidnigen Spring har bestämt sig för att dela ut priser till de som förtjänar det i löpar-Sverige. Från och med i dag, och fram till årsskiftet, går det att rösta på årets eldsjäl, årets förning, årets kvinnliga och manliga löpare, årets lopp, årets ungdom/junior, årets veteran, årets ledare/tränare samt årets prestation. Till skillnad mot Pulsklockan finns inte namn som Erik Anfält och Josefin Gerdevåg med, men däremot Anfälts klubbkompis i Örebro AIK Ronny Collin, som är en av tre nominerade till priset som årets eldsjäl. Collin är ”en stor inspiratör och glädjespridare som sätter fart på klubbens lördagspass och brinner för löpning”, skriver tidningen i sin motivering. Så här tidigt i omröstningen (som genomförs med hjälp av facebooks gilla-knapp) ligger Ronny tvåa med 103 röster, en bit bakom Högbys Calle Nilsson som samlat 288 gillningar men före Studenternas Lorenzo Nesi, med 94 tummar upp. Men när det gäller kommentarer (som dock inte har något med omröstningen att göra) är Ronny i särklass. ”Inte bara glädjespridare och inspiratör. En jäkligt bra löpare också”, skriver klubbkompisen Fredrik Johnsson. ”Jag kan inte tänka mig en mer värdig vinnare”, skriver Ia Sandberg. ”Självskriven”, skriver Tina Åbjörn”. ”Klar vinnare” och ”självklar segrare” tycker Håkan Nilsson respektive Elin Sjöberg. Bland de som röstat på Ronny finns namn som Johna Röjler, Morgan Pätsi och Sara Richert.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *