14-åring får möta Anfält i Tybblelundshallen – på lika villkor

Långloppscupen städades undan med Lucialoppet i lördags. Men redan på onsdag drar nya Inneserien igång i Tybblelundshallen, en trestegsraket som jag tidigare skrivit om här på bloggen och som startar med ett tusenmeterslopp (och där alla kön och åldersgrupper tävlar mot varandra enligt WMA:s omvandlingstabell, här i 2014 års version). Preliminär startlista, sedan anmälningstiden gått ut (men det går naturligtvis att efteranmäla sig), med heatindelning finns nu inlagd, och där går det att läsa att ystert tävlande pulsklockekandidaten Erik Anfält, 39, bestämt sig för att göra ännu en start 2015. Anfält har lottats/seedats/satts i heat två, där han bland annat kommer att få möta 14-årige Glanshammarslöparen Melker Forsberg, händelsevis son till en viss Sören, om jag förstått saken rätt … (och med omvandlingstabellen som en faktor är det ju inte alls givet på förhand vem av Anfält och Forsberg som ”vinner”).
Även rakettalangen Haben Kidane, 17, fortsätter fylla tävlingsschemat, och kommer springa i första heatet mot bland andra KFUM Örebros 99-trio Jack Karlsson, Jonatan Gustafsson och Tobias Tranderyd. Stocksätertalangen Esther Sandén Alin, 15, som NA skrev om härom sistens, möter bland annat Örebro AIK:s Liduina van Sitteren som sprungit bra i år och bland annat var sjua på Åstadsloppet.
Det ska bli spännande att följa tävlingen, som startar 19.00 på onsdag och följs av ett 2 000-meterslopp den 28 januari och ett 3 000-meterslopp den 16 februari, och se vem som egentligen gynnas av de här omvandlingstabellerna. På förhand känns det som att snabba 15-17-åringar som Kidane och Sandén Alin ska ha rätt bra chans på totalsegern, men den som lever får se …

Publicerat av

Jonas Brännmyr

2 reaktioner till “14-åring får möta Anfält i Tybblelundshallen – på lika villkor”

  1. Hej jonas jag tror patric johansson-65 ligger bra till
    för slut segern om han kör alla 3 lopp.
    han gjorde 2,46,87 på Triumfglasspelen

    mvh kent

    1. Det har du alldeles rätt i, och hans distriktsrekord på 800, 2.09,54, är en riktigt fin tid i förhållande till åldern. 2.46,87 motsvarar enligt WMA 2.24,26, vilket skulle tvinga ned Anfält på 2.31,18 eller Haben Kidane på 2.30,17 (17-åringar beräknas springa snabbare än 39-åringar, eller är det jag som använder kalkylatorn fel?!), och Haben kutade ju på 2.43,00 i Triumfglasspelen (har Anfält sprungit 1 000 meter någon gång?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *