Tour de Inställt (och så gick det i Tybblelundshallen!)

Näe, det blev ingen deltävling i Tour de Kif i kväll heller. Trots senaste dagarnas kyla har det tydligen inte gått att få till några spår i Ånnaboda, och därmed blir det inget med onsdagskvällens fristilslopp över tio kilometer. Förra veckan blev premiären, över tio kilometer i klassisk stil, inställd efter mildväder, blåst och regn. Nytt försök att komma igång med touren sker den 6 januari, då det är planerat för ett 15-kilometerslopp i fri stil.

Och inte blir det något Ice race vintage den här veckan heller, trots kylan.

Däremot blir Vålådalen classic ski marathon, säsongens första svenska långlopp (men inte med i den svenska långloppscupen) av på söndag, över 42 kilometer i just Vålådalen (men även där är det snöbrist, så loppet kommer att köras på en 7,5-kilometersbana). Ordinarie anmälningstid går inte ut förrän midnatt, men än så länge har ingen länsåkare anmält sig. Däremot finns Sara Lindborg, Östersund, som i långloppsvärldscupen kör för Örebrobaserade laget Team Skistart.com med. Återstår att se om några fler väljer att anmäla sig.

I Tybblelundshallen blev det rena rama utklassningssegern för Patrik Johansson. 50-åringen från Östansjö har ju imponerat stort senaste tiden med tre distriktsrekord och fyra DM-titlar i veteranklass i år, och även om han var nästan 3,5 sekunder från sitt nysatta distriktsrekord på just 1 000 meter inomhus i Tybblelundshallen i kväll var ingen i närheten av Johanssons poängutdelning. Patrik sprang på 2.50,15, vilket motsvarar 89,67 procent av världsstandarden för åldersgruppen som internationella veteranfriidrottsorganisationen satt upp (hans månadsgamla distriktsrekord hade gett 91,83). Näst bäst i kväll sett till poäng, men överlägset starkast sett till tid, var KFUM Örebros Jonatan Gustafsson, 16, som löpte ifrån ett år äldre och betydligt mer meriterade (om än på längre distanser) Haben Kidane, som var tvåa  bakom Gustafsson både i heatet, med över fyra sekunder och gick i mål på 2.39,76, motsvarande exakt 85 procent. Erik Anfält vann sitt heat på 2.49,64 (81,40 procent), medan 14-åringen han skulle springa mot inte kom till start (men det gjorde däremot hans pappa, Sören Forsberg, som ntoerade 3.06,34 för 83,29 procent och en femteplats totalt bakom Johansson, Forsberg och Rodney Hundermark och Rose Marie Enmalm).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *