Andersson: "Inte helt hundra om det blir SM"

SK Winners David Andersson, 21 – som i praktiken är ett svenskt enmannalandslag i skridsko just nu – har visat grym form på slutet med svenska rekordet över 1 000 meter i världscupen i Calgary för en månad sedan som grädde på moset (”Det är jag otroligt nöjd med. Allt stämde, liksom. Jag har en talang att verkligen kunna ta ut mig till 100 procent, och den gången hade jag verkligen ingenting kvar när jag gick i mål. Jag kunde inte ha gjort något bättre i det loppet”, berättar Andersson). Men nu riskerar den för Örebroklubben tävlande Trollhättesonen att missa helgens allround-SM i Göteborg, på grund av den sjukdom som kom smygande redan i helgen och tvingade honom att avbryta världscuptävlingen i Heerenveen.
– Jag är inte helt hundra om det blir SM. Jag kommer att bestämma mig på lördag morgon, säger Andersson när Konditionsbloggen får tag i honom på torsdagskvällen.
– Jag kom precis hem från mitt första ispass efter sjukdomen, och det känns lite sådär. Jag fick huvudvärk i helgen, och det är det som är problemet nu också. Jag tror att det har med bihålorna att göra, de har bråkat förut. När jag åkte till Nederländerna glömde jag min kortisonsprej, och efter en vecka utan den slog förkylningen ut bihålorna.
– Men jag har hopp om att kunna tävla. För varje gång jag sover och vaknar så känns det lite bättre, så just nu sover jag nästan ihjäl mig. Det är bara att hoppas att det släpper helt till på lördag.
Däremot är Anderssons klubbkompis Adam Axelsson, som också visat grym form på slutet med bland annat ett banrekord i Behrn arena, helt klar för start, och han såg fram emot att ge både Andersson och Trollhättans Nils van der Poel en match om medaljerna när Konditionsbloggen nådde honom i bilen mellan träningslägret i Hamar och SM i Göteborg.
– Mitt största fokus blir 1 500-metersloppet. Där tror jag faktiskt att jag kan ge David en match, säger Kumlasonen.

Mer inför skridsko-SM blir det i fredagens papperstidning.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *