Örebroloppet (nytt namn, gammalt lopp, anmälan öppen!)

Så här dagen före dopparedan passade Örebroloppet på att öppna anmälan (600 kronor per tvåmannalag). Örebroloppet, säger ni med en rynka mellan ögonbrynen. Jo, det är KFUM Örebro multisport sprint som bytt namn till det något klatschigare Örebroloppet (det måste vara en jävla skräll att just det namnet var ledigt, va?), men i övrigt kör på i samma stil som tidigare. En prestigefylld men samtidigt lekfull tävling med som den 11 juni 2016 inleds med tre kilometers löpning, följs av 16,5 kilometer mounatinbikecykling och fem kilometer löpning innan den avslutas med sex kilometer ”checkpointlöpning” (alltså enklare orientering) där det i damklassen bjöds rejäl dramatik ända in över mållinjen i år. Jag gillar för övrigt Örebroloppets slogan ”Upplev staden som den ska upplevas”.

Örebroloppet är för övrigt en av grenarna i Örebro Xchallange som är ”ett marknadsföringskoncept skapat av Örebrokompaniet”, alltså ett sätt för det kommunala bolaget att skapa lite extra uppmärksamhet kring en samling lokala tävlingar av mer utmanande karaktär, och därmed måhända i slutändan håva in lite extra turistpengar.
2015 ingick, förutom multisporten, också bland annat Örebro triathlon, Bergslagsleden ultra/Kilsbergen trailrun, Bergslagsloppet och Örebro actionrun. ”Det ser ut att kunna bli tolv tävlingar som ingår nästa år”, sa Christer Wilén, vd för Örebrokompaniet, till NA den 8 oktober, men än är inte alla kända (tror jag).

 

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *