Fahlin tjuvstartar säsongen – i Argentina: "Nytt för mig"

Örebros proffscyklist Emilia Fahlin talade glatt om att hon skulle få en längre försäsong, med mer hårdträning, i år när hon skulle bli hemma i Europa över vintern istället för att som senaste två säsongerna dra till Australien (där hon i fjol inledde säsongen redan den 2 januari och sedan tävlade intensivt i princip hela våren). Men, nu har nya planer dykt upp. Redan den 4 januari flyger Fahlin med sitt nya italienska stall Alé-Cipollini till Argentina för endagarstävlignen Grap Prix San Luis den 10 januari och etapplioppet Tour de San Luis 11-16 januari.
– Det stämmer, och det blir något nytt för mig! Sedan blir det även Tour of Qatar 2-5 februari, så det är inte långt tills cirkusen smyger igång igen, säger Fahlin till Konditionsbloggen.
Några detaljer om årets tävling i Argentina (som är rankat på den tredje nivån inom damernas proffscykling) har jag inte lyckats hitta, men i fjol (eller ja, alltså, i år; ”förra säsongen” kan vi säga) var linjeloppet 76 kilometer långt medan etapploppet bestod av fem linjeetapper på 70-80 kilometer styck och ett kriterium på 14 kilometer.
Fahlin, som fram tills i somras under flera år varit hård sjukdomsdrabbad, har haft en bra träningsvinter sedan VM, och har dessutom börjat träna på sin nya cykel (en Cipollini, naturligtvis).
– Jag har klarat mig i princip helt förutom nån dag av halsont, peppar peppar … Får hålla mig på min vakt här hemma, säger Fahlin som bor i Girona men firar jul hemma i Örebro.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *