Regerande mästaren avslutar året – där löftet gavs

När Josefin Gerdevåg (som av allt att döma redan har avgjort omröstningen om NA:s och Löpex sports pulsklocka) vann Sylvesterloppet på nyårsafton förra året gav hon ett nyårslöfte, eller presenterade i varje fall en förhoppning, inför det stundande året: Att slå personligt rekord på 3 000, 5 000, 10 000 meter och halvmaraton samt, eventuellt, ett distriktsrekord i maraton nästa höst. Allt det där gick ju i uppfyllelse. Plus att hon hann med ytterligare åtta personliga rekord och två distriksrekord.
Och nu avslutar Gerdevåg karriärens mest framgångsrika säsong med att återigen kuta det drygt tio kilometer långa loppet i Nora. En cirkel som sluts, så att säga. Återstår att se vilka utfästelser hon kommer med den här gången.
I fjol tog sig 199 löpare i mål (rekorddeltagande och en ökning med nästan 200 procent på fem år), i år är 83 hittills föranmälda. Bland dem Martin Regborn, Haben Kidane och Sören Forsberg, men inte Linus Rosdal (som sa till Konditionsbloggen att Karlslundsloppet skulle bli hans sista tävling i år, vi får väl se om han motstår tävlingssuget på torsdag) som vunnit tre år i rad.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *