Regborn efter nya seger: "Målet att slå mig in på skogsdistans"

”Som orienterare summerar man året i oktober egentligen, det är då året tar slut”, sa Martin Regborn och log lite snett när jag bad honom att summera 2015 efter dagens seger i Sylvesterloppet. Något ni kan läsa mycket mer om (och se webb-tv från!) här. Mer intressant blev det när Regborn ställde om fokus och berättade om tankarna inför 2016. Regborn siktar inte bara på att springa spriten i EM och VM, utan vill också bredda registret (han har ju sprungit VM-sprinten två år i rad) och slå sig in i en svensk landslagstrupp på ytterligare någon distans.
– Målet är att springa fler distanser än bara sprint där, att slå mig in på någon skogsdistans. Det är jäkligt tufft, men det är målet, säger Regborn till Konditionsbloggen.
Intressant att notera är att Regborn, som hade en riktigt bra träningsvinter även i fjol, trots det lycakdes slipa bort 77 sekunder på fjolårstiden (och då gjorde nog inte valet av dubbskor mer än halvminuten, i varje fall). Det pekar på att det kan bli ett riktigt roligt 2016 för Regborn, om han bara lyckas undvika de där allergibekymren (eller vad det nu var) som ödelade förra våren för honom.
Hela preliminära resultatlistan från Sylvesterloppet hittar ni här.

För övrigt är det nu mindre än elva timmar kvar innan vi har en vinnare av NA:s och Löpex Sports pulsklocka 2015. Danny Hallmén, som länge låg och skvalpade på position fyra-fem, har spurtat galet hårt senaste dygnen och tagit sig upp som tvåa bakom Josefin Gerdevåg. Just nu skiljer bara 113 röster. Hinner han samla in dem före tolvslaget? Tja, den som överlever nyårssmällarna får se.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *