Vinnaren av Pulsklockan 2015: Josefin Gerdevåg

Josefin Gerdevåg, 34. Där har ni vinnaren av NA:s och Löpex sports pulsklocka 2015. Därmed avslutade löparen, som tvingades avstå Sylvesterloppet på grund av halsont (som hon själv skriver på twitter), ändå året på bästa sätt. Och vilket år det varit för Gerdevåg. Jag menar, Gerdevåg dunkade till med distriktsrekord på maraton, halvmaraton och 3×1 500 meter (tillsammans med Erika Bergentz och Lisa Brorson), slog personliga rekord på 800 meter inne och ute, 1 000 meter inne, 1 500 meter inne och ute, 3 000 meter inne och ute, 5 000 meter, 10 000 meter, tio kilometer landsväg, halvmaraton och maraton och var bäst i distriktet i år på samtliga nämnda distanser utom 800 meter ute och 1 500 meter inne där hon var tvåa (bakom Bergentz), och så vann hon tävlingar som Kumla stadslopp, The run, DM på 10 000 meter, Karlslundsloppet och Åstadsloppet.
Det enda som saknades var en SM-medalj (som bronset hon tog i maraton 2012) och en landslagsplats (sista platsen i maratonlandskampen gick i stället till lokalrivalen Mikaela Kemppi). Nu kommer Pulsklockan som ett plåster på eventuella sår.

Omröstningen blev dock mer dramatisk än någon hade kunnat tro de sista veckorna. Gerdevåg tog ju ett rejält grepp om den redan från start den 1 december, och ledde hela vägen. Men på morgonen/förmiddagen satte Danny Hallméns supportrar in en stöt, och multisportaren gick faktiskt upp i ledningen under en kort period – innan Gerdevågs följare satte in en sista attack som avgjorde vart klockan hamnade (Hallméns spurt putade dock ned Emilia Fahlin, som under i princip hela omröstningen legat tvåa och ett tag såg ut att kunna hota Gerdevåg, till en rejält distanserad tredjeplats). Den avslutande dramatiken bidrog dessutom till ett finfint deltagarrekord i omröstningen: 2 041 röster är 410 (eller drygt 25 procent) fler än när Adam Axelsson tog hem den första pulsklockan förra året. Både Gerdevåg och Hallmén samlade dessutom fler röster än Axelsson gjorde som vinnare i fjol.

Själva pulsklockan är en Garmin FR 630 som går på runt 4 500 kronor i handeln, och kommer att delas ut på Löpex sport, som skänkt klockan, vad det lider.

Fotnot: Själva omröstningen stängde tyvärr inte enligt ordning vid midnatt, så just nu ser det ut som om Danny Hallmén ”leder” omröstning. Den korrekta slutställning, avläst vid midnatt på nyårsafton, ser ut så här: 1) Josefin Gerdevåg, 741 röster, 2) Danny Hallmén, 574, 3) Emilia Fahlin, 271, 4) Lilian Forsgren, 240, 5) Erik Anfält, 141, 6) Axel Ekström, 94.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *