Fahlin fick ny lagkompis – och flög till Argentina

Alé-Cipollini, Örebrocyklisten Emilia Fahlins nya, italienska stall, fortsätter att plocka in unga, spännande lagmedlemmar inför 2016. I dag skickade teamet ut ett pressmeddelande om att Ellen Skerritt, en 21-årig australiska utan sjua och nia på australiska respektive oceaniska tempomästerskapen vid den här tiden förra året och som var topp tio i ungdomstävlingen i både i Thüringen runt och La Route de France i somras.
Skerritt kommer göra debut i Sloveniens GP den 27 februari, skriver teamet i sitt pressmeddelande, men Fahlin och några av hennes andra tio lagkompisar (totalt är de nu tolv i laget, med Skerritt och Fahlin) är redan på väg till Argentina för Gran Prix San Luis på lördag och etapploppet Tour de San Luis med start på söndag, som jag tidigare skrivit om.

För övrigt lär det väl äntligen vara dags för premiär i Tour de Kif i morgon, onsdag. Efter att de två första deltävlingarna blev inställda i december har nu vintern slagit till på allvar, och det är bäddat för finfina förutsättningar på morgonadgens lopp över 15 kilometer i fristil. Nästa vecka vankas dessutom distriktsmästerskap över 15 kilometer klassisk stil.

Om det kan bli Ice race vintage på lördag? Tja, besked ska lämnas i morgon, och nu finns det i varje fall en liten, åkbar sträcka på Hjälmaren.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *