Helgens höjdare

Det blir en kortare variant av helgens höjdare den här veckan eftersom jag själv befinner mig i Helsingborg för att coacha och supporta sambon under en crossfittävling. Också oklart hur det går med bloggandet där nerifrån. Håll till godo …

1. Jizerska padesatka
Jag önskar att jag kunde skriva att långloppssäsongen startar ”på riktigt” på söndag, men riktigt ”på riktigt” känns det ju inte när den underbara bansträckningen bytts mot 15 varv på en 3,3-kilometersloop med konstsnö och det 5 000-hövdade startfältet ersatts av ett snävt elitled. Skrev ju lite om det häromdagen. Dessutom blir det fortsättning på skandinaviska cupen i Östersund, som ju faktiskt blev av i dag, trots rekordkylan, med ett Norge som la beslag på de sex första platserna över 15 kilometer i fristil. Axel Ekström slutade 28:a (drygt två minuter bakom vinnaren Per Kristian Nygaard, 1.10 efter bäste svensk, Anton Lindblad på sjunde plats), Lucas Lennartsson och Filip Danielsson blev 120:e och 125:e (över fem minuter bakom) och Marcus Lennartsson slutade på 150:e plats (över sex minuter bakom) av 181 startande.

2. Emilia Fahlins säsongspremiär
Örebros proffscyklist gör debut för sitt nya stall Alé-Cipollini i Gran Prix San Luis i Argentina på lördagen, och redan dagen därpå drar etapploppet Tour de San Luis igång. Det blir högintressant att se vilken roll Fahlin får i de här loppen, och i vilken form hon är.

3. Örebro indoor games
Och så är det ju stor drabbning i Tybblelundshallen. Rekordstor. Med bland annat en 3 000-metersdrabbning jag skrev om häromdagen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *