Fahlin fyra i Argentina – drog lagkompisen till seger

Jösses, vilken rysare! Har precis sett Emilia Fahlin bli fyra i andra etappen av Tour de San Luis i Argentina, över 98,6 kilometer med start och mål i Villa Mercedes, via en skakig webb-tv-sändning (men allt är förlåtet om man får se tävlingarna överhuvudtaget, för det är banne mig inte ofta!). En av Örebrocyklistens allra finaste framgångar på senare år, den bästa individuella placeringen i ett internationellt lopp för Fahlin på flera år. Och dessutom var placeringen mest en bisak, eller bonus, med tanke på att hon tog den i syfte att tillsammans med Anna Trevisi dra fram lagkompisen Marta Tagliaferro till etappseger och totalledning i touren – vilket lyckades.
Så snacka om att Fahlin fått en flygande start i nya stallet Alé-Cipollini. Dagens stora framgång adderar till hjälpryttarjobbet när Jasinska Malgorzata vann och Trevisi blev trea i Gran prix San Luis i lördags, och alldeles nyss såg jag Alé-Cipollini-teamet göra ett grymt uppdrag som ledde Marta Tagliaferro till seger på andra etappen i Tour de San Luis.
I morgon väntar den första av två bergsetapper, och på onsdag är det dags för ett tempolopp över 12,8 kilometer där det sannerligen kommer bli spännande att se Fahlin, som ju inte alls ska vara i form den här tiden på året (hennes säsongsmål är OS och VM) och som mest tar det här som tävlingsträning.

Hemma i snön har Filip Jacobsson, förstås, tagits ut i vinterns första juniorlandslag i skidorientering. Degerforsaren har ju vunnit allt han ställt upp i vinter, och får nu köra juniorlandskampen i Luleå helgen 23-24 januari tillsammans med Kalle Henriksson, Gammelstads IF, och Oskar Sandberg, Säterbygden, i svenska H20-laget.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *