Landslagsåkaren byter klubb: "Satsar på topp sex på JVM"

Efter 2,5 år på orienteringsgymnasiet i Hallsberg tar nu Filip Jacobsson, 18, till slut klivet från småskaliga moderklubben Degerfors OK till elitsatsande Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren. Det avslöjar klubben på sin hemsida.
Jacobsson är ju landets kanske mest lovande skidorienterare just nu, har vunnit samtliga tävlingar han ställt upp i den här säsongen och är uttagen till säsongens första landslagstrupp. Men just i skidorientering kommer Jacobsson att fortsätta köra för Öset Skido, Degerfors, Karlskogas (OK Djerfs) och Kristinehamns gemensamma skidorienteringsklubb. Det är på orienteringssidan som klubbytet nu sker, och kommer förstås framför allt att påverka Jacobssons chanser att prestera toppresultat i de stora stafetterna, som Tiomila och Jukola.
Landslagsorienteraren Daniel Attås, som nu alltså blir klubbkompis med Jacobsson, frågar ut Jacobsson om klubbytet på Tisarens hemsida.
Om stafetterna säger han att han ”mestadels sprungit förstasträckan, för att få vara med i lite drag, men jag gillar när det är lite hetsigt” och att han på Tiomila hoppas på ”en tidig sträcka med mycket folk”. Kommande säsongens mål är i skidorienteringen ”att komma topp sex på något lopp under JVM” och i orienteringen ”att komma hem med en medalj på någon utav SM-tävlingarna”. Och så får han förstås frågan om hur det kommer sig att Degerfors fostrat ännu en jättetalang efter trefaldiga världsmästaren Marlena Ehn (tidigare Jansson) som sedan länge tävlar för Tisaren, men det är inget Jacobsson reflekterat över: ”Nej, faktiskt inte, det måste vara något med skogarna i Degerfors…”

Och här är länken för att följa tredje etappen av Tour de San Luis, över 121 kilometer med tre stigningar, den högsta över ett 1 041 högt ”berg”, men klättringen börjar på 750-metersnivån, så det är inga alptoppar vi snackar om direkt. Jag Facebookchattade med Fahlin efter fjärdeplatsen i går, och den intervjun kommer i onsdagens pappers-NA, som går att köpa som e-tidning på na.se tidigt i morgon bitti.
Fick för övrigt ett pressmeddelande tidigare i dag där Emilia Fahlin, precis som det brukade vara i Wiggle-Honda, hyllades för sitt lagarbete. Den här gången alltså i Alé-Cipollini, av nya lagkompisen Marta Tagliaferro som Fahlin drog fram till seger: ”Det här var en klar lagseger, tjejerna drev på och jobbat stenhårt. Emilia gjorde ett perfekt jobb i slutet och satte upp mig för en ’ren’ spurt. Jag är väldigt lycklig, det här är en väldigt viktig seger”, säger Tagliaferro i ett pressmeddelande.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.