Intensiv tävlingssäsong i Hällefors – från Lo-spåret till veteran-SM

Det är i Hällefors, av alla ställen, som det händer i vinter. I tisdags inleddes skidtävlingssäsongen med Nyårsraketen (där Fredrik Berg, som tillhört Sverigeeliten både i enduro och mountainbike, blev tvåa, bara tre sekunder bakom Conny Karlsson över tio kilometer), och på lördag arrangeras Lo-spåret över 40 kilometer, ett lopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet och en av deltävlingarna i Bergslagsklassikern. Ordinarie anmälningstid går ut vid midnatt, och bland de anmälda finns Karlslunds Tobias Karlsson, som senaste säsongerna kört en del internationella långlopp för Team Skistart.com, och Per Eklöf, orienteraren och långlöparen som inte är oäven på skidor heller.
Men det stannar inte där. Den 2 februari arrangerar klubben DM i klassisk stil, 19–21 februari avgörs veteran-SM i Hällefors och 12 mars är det dags för Hälleforsrännet (plus att det arrangeras ett antal ungdomstävlingar under vintern). Allt vid fina anläggningen vid Hurtigtorpet.

Redan på onsdag är det för övrigt dags för en av de mer spektakulära deltävlingarna i Tour de Kif – 15 kilometer skiathlon. Masstart med skidbyte, alltså. Erik Svensson och Kristina Lindqvist har tagit ledningen i touren efter två deltävlingar av nio deltävlingar.

Och så har Ice race vintage släppt banan till premiärupplagan av 200-kilometersloppet på lördag. Två anmälda hittills, arrangörerna har satt en preliminär gräns på fem stycken för att tävlingen ska gå av stapeln.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *