I morgon kommer beskedet: Blir monsterloppet av?

22.00 i morgon kommer beskedet. Blir Ice race vintage äntligen av – eller blir 20-milaloppet på Hjälmarens is inställt för tredje året i rad? Problemet den här gången är inte vädret utan antalet deltagare. Vid senaste uppdateringen på loppets hemsida var bara två åkare anmälda, och minimigränsen är satt till fem. ”Om vi ej är uppe i minst fem stycken kommer vi med stor sannolikhet ej genomföra evenemanget”, skriver arrangörerna Johan och Håkan Röjler, som vädjar till alla skridskoälskare: ”Till er som visat intresse men ännu ej anmält er, ta chansen nu, vi vet aldrig när det blir is igen. Vi i tävlingsledningen vill poängtera att även om man inte tror sig klara av att åka alla 200 kilometer, eller elva timmar, så är alla välkommen ner för att se hur långt och hur länge benen bär.”

I en något varmare del av världen har startlistan för Tour of Qatar nu publicerats. Alé-Cipollini ställer upp med fyra av fem cyklister från Tour de San Luis förra helgen i Emilia Fahlin, italienarna Marta Tagliaferro och Anna Trevisi samt polacken Malgorzata Jasinska. Däremot får spanjoren Ane Santesteban nöja sig med att vara reserv, i stället tar Annalisa Cucinotta och Marta Basianelli, båda från Italien, plats i laget medan Dalia Muccioli är reserv. Och snacka om att de får tufft motstånd. Förvisso kommer inte topp tre på världsrankningen till start – varken Anna van der Breggen, Lizzie Armistead eller Jolien d’Hoore finns med i listan. Men däremot topp tio-åkare som Emma Johansson (som gör debut i Wiggle-Honda, Fahlins förra stall), Elisa Longo Borghini, Lisa Brennauer, Kirsten Wild, Megan Guarnier och Lucinda Brand. Det lär gå undan mellan sanddynorna under de fyra etapperna 2–5 februari,

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.