Impola vill kopiera (nästa hela) förra året: "Fungerar bra för mig"

På lördag morgon är det dags för tredje deltävlingen i årets långloppsvärldscup, och vi snackar La Diagonela i vackra Engadindalen, med St Moritz som huvudort. Ni vet, tävlingen där Kopparbergs Bill Impola förra året gick till historien genom att bryta sig loss, köra halva loppet i ensam utbrytning och avgöra det genom att dra dryga ut ledningen till ointagliga minuter med kilometer kvar – bara för att köra fel in mot upploppet och bli diskad. Trots den trista slutklämmen, som gjorde Impola rikskänd och genererade artiklar i bland annat Aftonbladet och Dagens Nyheter, förklarar Impola i ett pressmeddelande inför årets upplaga av tävlingen att han kör exakt samma uppladdning det här året. Det vill säga, att bo på låg höjd och åka upp till banan, som går på relativt hög höjd, först på lördagsmorgonen. ”Det fungerar bra för mig att bo lågt så länge som möjligt och åka upp precis till start. Vi har ledare och vallare som inspekterar banan och förbereder skidorna så för mig är det bara att fokusera på tävlingen”, säger Impola i pressmeddelandet. Och även om han naturligtvis kommer att vara hårdare uppassad av konkurrenterna den här gången – ingen lär våga släppa en meter på vilde Bill på den här banan – så verkar han ha kokat ihop en taktik för ny succé: ”Du måste vara aktiva och redo om någon annan gör ett ryck och samtidigt väldigt bestämd i utförandet av din egen plan”, säger han i pressmeddelandet.
Snöbristen i kontinental-Europa påverkar förstås också lördagens tävling, och arrangörerna har fått lägga om delar av sträckningen. Men till skillnad från förra året blir det i varje fall ingen varvbana (så det ska inte vara några problem att hitta in på upploppet, Impola!).
Örebrobaserade Team Skistart.com kommer bara till start med en åkare, Sara Lindborg som satsar på sammandraget och ligger fyra där efter två deltävlingar. Impola är elva på herrsidan, Skistarts Kalle Gräfvnings, Linus Larsson och Martin Holmstrad 37:a respektive på delad 42:a plats, medan Skistart.com ligger på sjunde plats i lagtävlingen.

För övrigt har det varit lite underhållande att följa hoppsnickrandet av en resultatlista från onsdagens deltävling i Tour de Kif, vilket skett i Karlslunds gästbok. Tur att det bara är placeringarna och inte tiderna som räknas i sammandraget, för det verkar i varje fall inte råda några tvivel om att Patrik Karlsson håvat in säsongens första seger före Tobias Karlsson liksom att Olivia Hansson tagit andra raka före Kristina Lundqvist över en bana som var lite drygt 13 kilometer lång.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *