Axelsson slog dubbla banrekord

Vem är världens snabbast skridskoåkare i Västerås? Svaret är Adam Axelsson, 19. Tja, i varje fall la han beslag på de två banrekorden i ABB arena som han saknade när de från och med den här säsongen kombinerade tävlingarna Vikingloppet/Winbergs minne avgjordes i helgen. Rekorden på 1 500 och 3 000 meter hade han redan, från 2013. På lördagen tog han det på 500 meter (38,20) och på söndagen slipade han av ytterligare fyra hundradelar på det (38,16) och slog rekordet på 1 000 meter (1.16,59). Dock blev han diskvalificerad i huvudtävlingen, av oklar anledning (han var förstås överlägset snabbast av alla på plats, men det fanns ju några snåriga regler jag inte lyckades reda ut inför tävlingen, och jag har tyvärr inte hunnit ringa Adam. Tiderna lär dock vara riktigt vassa för att vara satta i Västerås, och 500-meterstiden går att jämföra med Axelsson banrekord från Behrn arena (38,52) eller SM-tiden i Göteborg (38,39).

I skidorienteringens juniorlandskamp i Boden slutade Filip Jacobsson trea i söndagens medeldistans, slagen med drygt två minuter av finländaren Samuli Schrodeus som därmed vann båda dagarna. Landslagskompisen Oskar Sandberg, Säterbygden, slog dessutom Jacobsson för tredje gången senaste fyra tävlingarna. Och så slutade Karlslunds Linus Larsson fyra i Bergebo skimaraton.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *