Guide: Allt du behöver veta inför skid-SM

I morgon bitti startar skid-SM. Här är bloggens miniguide till första distansen, ur ett länsperspektiv.
Vad: SM över 15 kilometer (damerna kör tio, men där finns inga lokala skidlöpare med), med intervallstart.
Var: På Lindbäckstadion i Piteå. Banan är en femkilometare som körs tre varv, och har ett riktigt motlut per varv, där åkarna tar 53 höjdmeter på knappt 750 meter (snittlutning strax över sju procent, alltså), totalt 191 meter stigning per varv, 573 över hela tävlingen.
När: Första start 11.45.30. Hemmaåkaren Viktor Brännmark är allra sist ut, som 124:e gubbe klockan 12.47.
Följ loppet: Livetidtagningen kommer finnas på den här sidan, och här har ni SVT:s sändning.
Lokala åkarna: Garphyttans Joel Lager går ut med startnummer 113 (herrarna startar på nummer 103, så han är 13:e gubbe ut) klockan 11.51.30, och sedan följer klubbkompisarna Lucas Lennartsson (125, 11.58.00), Marcus Lennartsson (173, 12.21.30) och Axel Ekström (207, 12.38.00) innan Kopparbergs Bill Impola, som kör för Torsbyklubben SK Bore, avslutar länsfältet med nummer 217 (12.43.30).
Favoriterna: Marcus Hellner har ju haft en minst sagt strulig vinter, men är nu i varje fall anmäld och startar 12.43. Calle Halfvarsson har ju kastat in handduken, men i startlistan finns åkare som förstaårssenioren Oskar Svensson, Martin Johansson som visat hög kapacitet då och då, Anders Svanebo och Carl Quicklund som bladar och ger, hyggliga åkare som Jesper Modin och Anton Lindblad, och så numera långloppssatsande veteraner som Daniel Richardsson och Anders Södergren.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *