Karlssons minicomeback – tog DM-guld

När jag träffade Patrik Karlsson på endurotävlingen Battle of Vikings i somras (han var ute och körde långpass på mountainbike, och stannade och kollade lite på motorcykelåkarna och småpratade lite med Emil Kåberg, om jag minns saken rätt), fick jag intrycket av att den gamle JVM-guldmedaljören gjort sitt på längdskidorna, efter att ha kommit tillbaka efter ännu en säsong av axelstrul och tagit en finfin 13:e-plats över 15 kilometer fritt i SM hemma i Ånnaboda. Men helt verkar ”Packe” inte vilja ge sig. Han leder Tour de Kif efter tre deltävlingar, tog DM-brons på gamla specialdistansen 15 kilometer (dock i klassisk stil) för tre veckor sedan, och på måndagskvällen slog han till med guld i DM-stafetten, i par med Robert Brundin.
Brundin körde de två klassiska 3,5-kilometersträckorna och växlade som femma efter första sträckan, 22 sekunder bakom Garphyttans stakspecialist Viktor Hansson som hade Karlslunds Jacob Halvarsson och Per Eklöf i släptåg. Men Patrik Karlsson krossade allt och alla på sin första 3,5:a i fristil. Avverkade den på 8.13,8 när bara en annan åkare var under nio minuter (Tobias Karlsson på 8.57,1) och när Brundin sedan svarade med att vara näst snabbast av alla på sin andra sträcka behövde Karlsson bara defillera i mål på fjärde och sista, 1.40 före andraplacerade Jacob Halvarsson/Erik Svensson. De fyra främsta lagen i herrklassen var alla från Karlslund, för övrigt, men i damklassen anförde Olivia Hansson Garphyttan till DM-guld, i par med Malin Jansson som var näst snabbast på sina båda sträckor.
Från helgen kan man för övrigt notera att Garphyttans Joel Hultin tog hem Närkes Kils-loppet, som även det avgjordes på konstsnöspåret i Ånnaboda, på grund av snöbristen. Helgen som kommer är ju Wadköpingsloppet flyttat till Filipstad (och nere i Europa har ju helgens deltävling i långloppsvärldscupen, König Ludwig lauf, förvandlats till Kaiser Maximilian lauf i och med flytten från tyska Oberammergau till österrikiska Seefeldt) medan trippeltävlingen Almbysprinten/Almby sprintstafett/Almbystafetten tvingats ställa in, precis som Lilla Noraloppet i helgen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *