Man tager vad man haver, sa Åsa och blev man (typ …)

Först och främst: Missa inte dagens största nyhet, att Vedevågs och Garphyttans Filip Danielsson finns med i svenska truppen till junior-VM i Rumänien. Läs mer om det i min artikel på na.se här och i Filip Danielsson blogg här (där han bland annat avslöjar att den preliminära planen är att stå över den inledande sprinten). Däremot alltså ingen Axel Ekström i U23-VM.

Men blogginläggets rubrik handlar inte om längdskidor utom om skidorientering (som förvisso utövas med längdskidor på fötterna, men ja, ni förstår …). Efter jaktstarts-SM under SM-veckan i Piteå förra helgen fortsätter skidorienterarna i helgen med medeldistans- och stafett-SM, och där är där det blir lite ”man tager vad man haver” för Degerfors- och Karlskogaklubben Öset Skido, som just nu bara har en kille (juniorlandslagsmannen Filip Jacobsson) och en dam (tidigare EM-bronsmedaljören Åsa Zetterberg Eriksson som numera är pensionerad från landslaget) på SM-nivå. För att ändå kunna köra stafetten har Åsa anmält sig i herrklassen, och kommer att köra sträcka två och fyra i ett lag där Filip tar hand om sträcka ett och tre. I lördagens medeldistans-SM, som avgörs med masstart, är det förutom senior-SM också junior-SM för 18- och 20-årsklasserna, så där tävlar Filip och Åsa var för sig.  Filip har ju varit topp tre i alla åtta tävlingar han kört i år, vunnit fyra av dem och av svenskar bara tagit stryk av Oskar Sandberg, Säterbygden, vid tre tillfällen. Är därmed solklar medaljfavorit i H20-klassen. Åsa kan skrälla i damklassen, men får det betydligt tuffare mot namn som Tove Alexandersson, Magdalena Olsson och comebackande Josefine Engström

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *