Helgens höjdare: Skidor, skidor, skido – och Regborn bubblar dubbelt

1. Wadköpingsloppet
Well, trots flytten till Filipstad är det Karlslund som står för arrangörskapet och en hel del länsåkare i spåren. Hetast? Tveklöst Garphyttans Olivia Hansson, 20, som vann för två år sedan och var tvåa bakom Karlslunds Kristina Roberto i fjol. I år lär hon få tampas först och främst med Helene Söderlund, gammal världsmästare i skidorientering. På herrsidan ställer IFK Mora (som även Söderlund tävlar för) upp med ett urstarkt lag med bland andra Lars Suther, Andreas Holmberg och Anders Solin, och utmanas bland annat av Karlslunds Tobias Karlsson och Patrik Karlsson. . Fjolårsvinnarna Bob Impola och Roberto kommer dock inte till start. Varvet på Kalhyttan? Tja, det är fyra kilometer långt, ska köras tio gånger och bjuder på 67 höjdmeter (totalt alltså 670 över tio varv).

2. Kaiser Maxmilian lauf
På grund av snöbristen i Europa blev helgens deltävling i långloppsvärldscupen flyttad från tyska Oberammergau till österrikiska Seefeld, och König Ludwig lauf blev Kaiser Maximilian lauf (som verkar gå från ersättningstävling till återkommande inslag i cupen nästa år), men förutsättningarna för en bra tävling verkar också ha höjts rejält. Vi snackar tre varv på en nästan 22 kilometer lång bana, med totalt 1 300 höjdmeter över 65 kilometer. Ur ett länsperspektiv är laguppställningen samma som förra helgen, med Karlslunds Kristina Roberto på damsidan och Kopparbergs Bill Impola på herrsidan.

3. Skidorienterings-SM
Jag skrev om Filip Jacobsson (som ska vara topp två i H20, om inget går fel) och Åsa Zetterberg Eriksson (som kan överraska men normalt ligger någonstans runt tionde plats i damklassen) redan i går.

Bubblare: På söndag avgörs fjärde (egentligen femte) deltävling i Löpex vinterserie, i Lindesberg, och Martin Regborn och Rebecka Nylin jagar sina fjärde raka segrar. Örebroaren Tim Sundström gör inte bara säsongsdebut utan också debut för nya klubben, Turebergs FK, när Raka Spåret – Spårvägens stora klassiska inomhustävling i Sätrahallen – avgörs på lördagen. Sundström springer specialdistansen 1 500 meter och ställs bland annat mot Hällefors Haben Kidane (som tävlar för Eskilstuna). Även Martin Regborn åker till Stockholm, och springer 3 000 meter mot starka löpare som Nassir Dawud, David Nilsson och Olle Walleräng.

För övrigt avgjordes andra deltävlingen i Örebro AIK:s klubbmästerskapsserie på torsdagskvällen, 800 meter löpning. Mikaela Kemppi, landslagslöpare i maraton, vann överlägset på den för henne udda distansen, drygt 28 sekudner före tvåan Annika Larsson (och av killarna var det bara Fredrik Billström som var snabbare). Kemppis tid, 2.28,0, hade, om loppet varit sanktionerat (eller vad det nu är som krävs för att tider ska räknas som officiella) räckt för att toppa distriktets årsbästalista den här säsongen, och för en sjätteplats vid slutet av fjolårets inomhussäsong.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *