Sundström tvingas ge upp inomhussäsongen: "Fick en blodpropp"

Inomhussäsongen i friidrott tog fart på allvar i dag med några riktigt bra resultat (om Andreas Otterlings längdhopp och Fanny Ernestams tresteg, som inte kvalar in som konditionsidrott, läser du på länkarna), men också ett riktigt trist besked. Tim Sundström, 26, som efter att ha stått still säsongerna 2008–2013 haft en otrolig utveckling senaste åren och som 2015 slog till med tre distriktsrekord på 1 500 meter (3.49,13 inomhus, först 3.47,18 och sedan 3.46,75 utomhus) innan han i slutet av året bytte klubb från KFUM Örebro till Tureberg (därmed kan han inte längre slå distriktsrekord i Närke), strök sig från dagens tävling Raka spåret och tvingas nu ställa in hela inomhussäsongen. Det berättar han i ett mejl till Konditionsbloggen.
”Jag har nyligen fått en blodpropp i benet och kunde därför inte ställa upp på Raka Spåret. Har haft en riktigt bra träningsperiod, men nu får jag ta det lugnt ett tag framåt. Jag kommer tyvärr missa hela inomhussäsongen. Får lägga fokus på att bli frisk och satsa allt på utomhus”, skriver Sundström i mejlet.
Inte heller Hälleforslöparen Haben Kidane kom till start i 1 500-metersloppet, som Huddinges Staffan Ek vann.

Roligare då med Martin Regborn, VM-orienteraren som bara var 37 hundradelar från att ta Per Sjögrens (en annan gammal orienterare …) inomhusdistriktsrekord på 3 000 meter. Regborn sprang på 8.23,88, vilket preliminärt gör honom till Sverigefyra på distansen den här vintern.
– Det kommer mer. Martin har massor att kapa på denna tiden. Vi har endast kört grundträning och följsamhet i löpning med aerob och alaktacid träning. Med mer syra och lite toppning finns många sekunder att hämta, säger tränaren Mikael Kroon till Konditionsbloggen och tillägger:
– Jag vet hur mycket, men låter det vara osagt då det bara sätter onödig press. Men Martin är på väg mot riktigt bra löpstyrka. Långsiktigt kommer det ge utslag i orienteringen.
Däremot verkar det inte bli någon start för Regborn i söndagens deltävling i Löpex vintercup, där han vunnit rubbet så här långt.

I skidorienterings-SM visade degerforsaren Filip Jacobsson klass när han tog revansch på Oskar Sandberg, Säterbygden, (de båda har varit helt överlägsna på juniorsidan i Sverige i vinter) för senaste mötena och vann H20-klassen med över en minuts marginal. Filip Grahn, Hestra, på tredjeplatsen var distanserad med nästan fyra minuter. Exil-karlskogingen Åsa Zetterberg Eriksson låg runt tionde plats när hon stämplade fel och blev diskad. Tove Alexandersson återställde ordningen efter förra helgens guldmiss i jaktstarts-SM, och Erik Rost tog en favoritseger på herrsidan.

Martin Regborn firar personliga rekordet på 3 000 meter.  Foto: Mikael Kroon
Martin Regborn firar personliga rekordet på 3 000 meter. Foto: Mikael Kroon

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *