Veteran-SM blir av: "Tack vare ett enormt arbete"

Redan i går kväll la Hällefors SK ut nyheten på sin hemsida – trots mildvädret blir veteran-SM av i spårområdet vid Hurtigtorpet nästa helg. ”Trots mildväder, regn och blåst så har vi en bädd med konstsnö som är 2,6 kilometer lång”, skrev föreningen. I dag har ett nytt PM, med anpassade varvlängder, publicerats, och dessutom har tävlingsledaren Rolf Berglöf intervjuats av kollega Maria Andréasson här på na.se.
– Det är möjligt tack vare den nya snökanonen och ett enormt arbete av bangruppen. Och nu ska det bli kallt, så då vet vi att de håller tills det är tävlingsdags. Blir det dessutom minst fyra minus har vi möjlighet att göra mer snö, säger Berglöf till Andréasson.
Anmälan till de tre tävlingsdagarna – vi snackar distanslopp i klassisk stil över fem (från 60 år och uppåt) och tio kilometer (upp till 59 år) fredagen den 19 februari, distanslopp i fri stil över fem (damer över 60, herrar över 75 år), tio (herrar 60–74 år) och 15 kilometer (upp till 59 år) på lördagen och masstartslopp i klassisk stil över tio (damer över 60, herrar över 75 år), 20 (herrar 60–74 år) och 30 kilometer (upp till 59 år) på söndagen – är öppen ända till på söndag, men redan nu har startlistorna börjat fyllas. Av länsåkare märks hemmaåkarna Carl Linus Stenberg (H40, klassiska loppen), Johan Skoglund (H50, klassiska loppen) och Lars Hedfeldt (H55, klassiska loppen), Karlsludns Nils-Olov Åsman (H70, klassiska loppen) och Granbergsdals Kjell Eriksson ( pappa till skidorienteraren Åsa Zetterberg Eriksson; H65 fredag och lördag) och Bengt Skagerlöv (H70 fredag och lördag).

För övrigt var det tydligen inget DM (hade jag läst fel eller blev det ändrat?) som avgjordes i Ånnaboda i kväll, utan ett öppet KM, klubbmästerskap för Karlslund, över 10 kilometer fristil. Segrare? Tja, ingen mindre än gamle juniorvärldsmästaren Patrik Karlsson som jag skrev om häromsistens. Han parkerade resten av fältet med över 1,5 minuter över fyra varv på trekilometersslingan (alltså snarare tolv kilometer än tio). Gustav Sundström tvåa, Erik Svensson trea (men tvåa i KM eftersom Sundström kör för Garphyttan). Tävlingen ingick i Tour de Kif, där Karlsson nu har tre raka segrar och förstås toppar sammandraget. Nästa onsdag är det 20 kilometer masstart i klassisk stil som gäller.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *