Helgens höjdare – kan Hansson skinna konkurrenterna på prispengarna?

1. Skinnarloppet
Den svenska långloppscupen avslutas med 45 respektive 48 (varför olika längder för herrar och damer?) kilometer långa Skinnarloppet i Malung, och ur länsperspektiv handlar det förstås först och främst om Olivia Hanssons jakt på tusenlapparna. Hansson ligger ju tvåa i sammandraget efter fyra av fem deltävlingar, och de tre första placeringarna ger 15 000, 10 000 respektive 5 000 kronor. Förstaplatsen blir svår så länge Helen Söderlund kommer till start, hon har krossat motståndet i de två senaste deltävlingarna (Wadköpingsloppet och Västgötaloppet) och är anmäld i helgen också. Annars? Tja, Bob Impola kommer till start, liksom 14 Karlslunds- och fem Garphytteåkare. Själv hade jag tänkt åka Degerforsklassikerns skidtävling över nio kilometer (där jag blev femma i fjol!), men tyvärr är den inställd på grund av snöbristen.

2. Inomhusrodd-SM
Ja, jag har ju redan skrivit en hel del om Martin Regborn den här veckan. Men i morgon, lördag, smäller det alltså i roddmaskins-SM. Jag har försökt hitta svenska rekordet i lättviktsklassen, men misslyckats. 2009, för sju år sedan, låg det i varje fall på 6.13. Borde ha slagits sedan dess, men det har jag ingen dokumentation på. Om det hänger löst? Ja, om Regborn får feeling är inget omöjligt.

3. Längdskidor i Hudiksvall och Hällefors
Näst sista deltävlingarna i svenska senior- och juniorcuperna i längdskidåkning avgörs i Hudiksvall. Filip Danielsson och övriga junior- och U23-VM-lagen har redan flugit till Rumänien för mästerskapet som drar igång i början av nästa vecka, och världscupåkarna har tagit Finlandsbåten till Lahti. Men på plats finns Garphyttan med åtta åkare (bland andra Axel Ekström och Lucas Lennartsson) och Zinkgruvan med fyra (bland andra Markus Johansson). Daniel Richardsson är mest meriterade namnet på herrsidan, följd av Andreas Svanebo och Anton Lindblad. På damsidan finns bland andra Emma Wikén på plats. Tävlingarna inleds redan på fredagen med en kort tävling (tre respektive fem kilometer) i klassisk stil, för seniorerna och en distriktsstafett för juniorerna, och fortsätter sedan med klassiska lopp på lördagen (fem respektive tio kilometer) och masstartslopp i fristil på söndag (tio respektive 15 kilometer).
Samtidigt avgörs veteran-SM i Hällefors, med 99, 78 respektive 77 anmälda åkare i 22 olika klasser under de tre tävlingsdagarna.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *