Filip 40:e i JVM: "Kroppen svarar inte"

Nej, första distansen i junior-VM blev inte alls vad Filip Danielsson, Vedevågskillen som tävlar för Garphyttan, hade tänkt sig. Danielsson, som i fjol var nia i det individuella distansloppet på JVM (och trea av de som inte blivit överåriga till årets mästerskap) kom i mål först på 40:e plats,  2.20 bakom segrande norrmannen Johannes Hösflot Klaebo över tio kilometer i klassisk stil efter att ha tappat 11, 56, 38 respektive 35 sekunder per 2,5-kilometersvarv.
Jag har inte fått tag i Filip själv, och har ingen aning om det delvis handlar om en vallamiss, eller om det helt enkelt inte fanns mer i kroppen i dag, men hans mamma Helén Palm Danielsson skriver på facebook att Filip var ”väldigt besviken över dagens lopp” och att ”kroppen svarar inte som den gjort tidigare på säsongen” (Danielsson har ju haft en säsong som varit väldigt mycket upp och ned, där han i början av vintern hela tiden var topp två av svenska juniorer men sedan föll ned i en djup svacka som han veckorna före JVM-uttagningen började ta sig upp ur igen).
Ulricehamns Viktor Thorn blev bästa svensk i loppet, 57 sekunder bakom Klaebo, efter att ha tappat 36 sekunder på en arrangörsmiss under första varvet och bara varit 55:a. Arrangörerna hade glömt bort det här med föråkare, och som högst rankad startat Thorn allra först och fick under första varvet en otroligt tung resa i spår som ingen åkt i på en halvtimme … Alfred Buskqvist, IK Stern, blev 16:e och Marcus Fredriksson, Lycksele, 31:a.
Största skrällen var sydkoreanske 18-åringen (med två JVM kvar!) Kim Magnus, som kom direkt från sitt guldlopp vid ungdoms-OS i Lillehammer och körde hem ett brons bakom Klaebo efter att ha varit i ledningen halvvägs. Och så säger de att det bara är Norge i längdskidorna nu för tiden …

I morgon är det dags för näst sista ordinarie deltävlingen i Tour de Kif före jaktstartsfinalen, och den sista deltvälingen före Vasaloppsveckan. Kanske läge för en genomkörare för de som laddar för prövningar i fäders spår? Ett fristilslopp över 20 kilometer, med masstart, står på programmet.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *