Filip bedrövad – petas från stafetten: "Känns riktigt tungt"

Filip Danielsson andra och sista junior-VM blev inte alls lika kul som hans första. Då, i fjol, som 18-åring och i konkurrens med de ett år äldre, var han nia individuellt och femma med svenska stafettlaget. I år höll hela mästerskapet på att ta slut för Vedevågssonen redan efter 40:e-platsen på det inledande tiokilometersloppet i klassisk stil. Han blev först inte uttagen till dagens 15-kilometerslopp i fri stil (som ersatte skiathlonloppet på grund av snöbristen, och som av samma orsak kördes med individuell start), men fick hoppa in som reserv när IK Sterns Alfred Buskqvist strök sig. Trots 17:e-platsen, bara minuten från pallen över 15 kilometer, var Danielsson inte nöjd. Nej, han lät smått bedrövad när jag talade med honom i eftermiddags. Och inte räckte det till någon plats i svenska stafettlaget heller, trots att han var tredje bästa svensk i dag. Buskqvist, som alltså valde att stå över, och Falun-Borlänges Hugo Jacobsson, som vilat sedan sjätteplatsen i sprinten i måndags, kör i stället tillsammans med givna Viktor Thorn och Marcus Fredriksson. Såväl i förra årets JVM som under början av årets säsong var Danielsson given i ett sådant lag, men som han själv säger svarar inte kroppen just nu.

– Det gick något bättre i dag än i tisdags, men jag har inte den där sista växeln som jag känner att jag skulle behöva. Det känns riktigt tungt, speciellt när det gick så bra i början av säsongen, säger han till Konditionsbloggen.
Vad hade din tidigare form räckt till?

– Det är svårt att säga, men det hade i varje fall gått betydligt bättre än så här.
Vad händer nu?
– Det blir ingen stafett, de har satt upp mig som reserv … Så det är bara att börja ladda om för junior-SM i Lycksele vecka elva.
Filip skriver också lite själv om JVM på sin blogg.
I morgon alltså Kortvasan. Veckans Tour de Kif? Näe, veckans resultat verkar dröja lite mer än vanligt.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *