Regborn följde upp – med ny seger

Tävlingssäsongen kunde knappast börjat bättre för VM-orienteraren Martin Regborn, som satt en stenhård målsättning i att inte ”bara” springa sprint i hemma-VM i augusti utan också slå sig in på någon skogsdistans. I dag följde han upp gårdagens seger i Friskusträffen med en total knockoutseger i medeldistansen Nackheträffen i samma skogar, strax utanför Varberg. Motståndet var kanske inte det vassaste, men segertiden på över fyra minuter efter mindre än 53 minuters orientering är onekligen imponerande (faktum är att han ledde med halvminuten redan vid den första av 19 kontroller …). Men mest imponerar ändå att Regborn var snabbast på samtliga 21 delsträckor (från start till första kontrollen, mellan alla 19 kontrollerna och från sista kontrollen till mål). Men de här båda halländska pärlorna i all ära, det första riktigt viktiga testet för Regborn blir elitseriepremiären i Skåne om två veckor, som dubblerar som världsrankningstävling och svenskt VM-test.

I Kringelträffen i Nykvarn drog Degerfors och Tisarens JVM-siktande löpkanon Filip Jacobsson, som i går vann i de sörmländska skogarna, det kortaste strået i en sekundstrid med Oskar Leinonen, Kolmården, och Anton Forsberg, Långhundra. Jacobsson var sju sekunder från segrande Leinonen, sex bakom andraplacerade Forsberg men nästan 3,5 minuter före fyran över en medeldistans med knappa halvtimmens löptid.
Och i Öjetrampen i Sollebrunn slutade Matthias Kyburz, den trefaldige världsmästaren från Schweiz som tävlar för Tisaren på klubbnivå, fyra sekunder bakom IFK Göteborgs Eskil Kinneberg men före tunga namn som Olav Lundanes, Halden, och Albin Ridefelt, Linné.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *