96 902:a i världen – efter fem veckors vidriga kvaltävlingar

Natten mot tisdag, svensk tid, avslutades det första steget i VM-kvalet i crossfit, sporten som helt på eget bevåg varje år försöker utse ”världens mest vältränade” man och kvinna. I år betalade en bra bit över 300 000 människor de 20 dollarna för att få vara med, och jag var för andra året i rad en av dem (jag fuskar ju lite med crossfit som komplements-/rehabträning till löpningen). Efter fem veckor av kvaltävlingar – varje natt mot fredag, svensk tid, har det släppts en ny ”gren” som ska vara genomförd framför utbildade domare och loggad online senast följande natt mot tisdag – finns det så svart på vitt: Jag är världens 96 602:a mest vältränade man. I varje fall av 178 535 anmälda. 1 100:e av knappt 1 800 i Sverige. Det är tacken för fem veckor av tämligen vidriga kvaltävlingar som framför allt fokuserat på kondition och syratållighet. Som senaste veckan; när 84 thrusters (ett skivstångslyft som motsvarar en frontböj följd, i samma kontinuerliga rörelse, av en militärpress) och 84 burpees (från stående ned i bottenpositionen i en armhävning, upp till stående igen och i det här fallet följt av ett jämfotahopp över skivstången) enligt schemat 21 thrusters-21 burpees-18 thrusters-18 burpees-15 thruster- […] -tre burpees. Amerikanen Josh Bridges, som inte ens kvalade in till VM i fjol efter att dessförinnan ha tagit tre topp sju-placering, klarade det hela på 7.15, med 43 kilo på skivstången. Jag, som deltog i den ”skalade” klassen (för oss som inte är så starka …) och därför bara hade 29 kilo på stången, behövde nästan tre gånger så lång tid, 20.31, för att klara ut de 168 repetitionerna … Elitdamerna körde samma vikt som jag, och man kan ju tillägga att min sambo gick i mål på 13.57 (nyzeeländaren Jamie Greene var dam snabbast i världen på 7.23).
Nåväl, det är väl bara att konstatera att man ska hålla sig till löpningen, ändå. För en gång var jag ju faktiskt 120:e på VM, si sådär 96 482 bättre än i crossfit, med andra ord …

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *