Snabbast i länet genom tiderna – nia i Glanshammar i tisdags

Gunnar Johansson, Närkes Friidrottsförbunds statistiker, har efter Martin Regborns kanontid i Startmilen gjort ett digert jobb för att sammanställa listor med distriktets bästa löpare över tio kilometer landsväg, något som tidigare saknats i den i övrigt så utförliga genom tiderna-statistiken på distriktets hemsida. I går fick jag ett mail från Gunnar som berättade att han till slut, efter ett besök på biblioteket och koll i gamla Örebro Kuriren-lägg från 1990, hittat de sista, saknade resultaten och att listorna (som innehåller de bästa tiderna av distriktslöpare i kontrollmätta 10-kilometerslopp i länet och på SM/andra stora nationella tävlingar) nu får betraktas som kompletta, och att de dessutom lagts upp i datasamlingen på distriktets hemsida.
Förutom statistiken över som visar att Kjell-Arne Sjögrens 30.27 från 1983 alltjämt är snabbaste herrtiden och att Josefin Gerdevågs 35.27 från SM-milen 2015 är bästa damtiden finns också alla veteranklasser listade, där Rose-Marie Enmalm, Ruth Svensson och Roy Folkesson dominerar de äldsta klasserna.

Länets snabbaste millöpare genom tiderna, Kjell-Arne Sjögren? Jodå, 55-åringen är still going strong och noterade en niondeplats i terrängserien i Glanshammar i torsdags, med årsbästat 10.09 över de 2,5 kilometerna. Henrik Eknor tog tredje segern på lika många starter, och noterade dessutom säsongens bästa tid i 8.42 (tidigare var Melker Forsberg, i P15-klassen, bäst på 8.48), men Johan Ingjald var återigen tvåa och leder totalt. På damsidan tog Maria Eriksson över totalledning efter säsongens första segern, på 10.27.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *