Anfält tvingas ställa in Göteborgsvarvet: ”Kämpat med tämligen tung förkylning”

Foten. Vaden. Och så därtill en rejäl förkylning. Erik Anfält, 40, är Örebrolöparen som är van att kunna tävla precis hur mycket som helst, men förra helgen tvingades han avbryta Kungsholmen runt, och nu har han också känt sig nödgad att ställa in Göteborgsvarvet, som i år dubblerar som halvmaraton-SM, nästa helg. ”Trist, tror att årets lopp kommer bli riktigt häftigt med många starka svenskar som spänner bågen. Mitt stora mål, Stockholm marathon, har jag inte kastat in handduken till helt än. Vi får se. Först måste jag i alla fall se till att bli frisk …”, skriver Anfält på Instagram, där han också berättar om bakgrunden till beslutet: ”Har tyvärr kämpat med en tämligen tung förkylning sen i tisdags. Träning helt uteslutet”. Och så konstaterar han: ”Är det någon gång man ska passa på att bli sjuk så är det väl när man ändå dras med andra krämpor. Men det är aldrig roligt.” Riktigt trist, för känslan är ju att Anfält är betydligt snabbare nu än när han senast sprang halvmaran i Göteborg, 2012, på 1.12.02 (han gjorde ju till exempel Åstadsloppet i höstas på 1.08.49). Det hade varit kul att se honom spänna bågen mot Sverigeeliten.

Det blir ändå en hel del länslöpare i SM-klass i Göteborg: KFUM Örebro Friidrotts Linus Rosdal (bäste svensk i Lidingöloppet i höstas), Josefin Gerdevåg (som har en viss chans på en EM-plats i sommar) och Erika Bergentz och Lukas Melander, samt Örebro AIK:s Mikaela Kemppi (som landslagsdebuterade i maraton i fjol och tampas med Gerdevåg om sista halmstrået in i svenska halvmaralandslaget i år, men som kommer direkt från en längre sjukdomsperiod) och Ingrid Ziegler (herrarnas SM-startlista här, damernas här). Och sammanlagt brukar det komma mellan 1 000 och 1 500 länslöpare till start på gatorna i Göteborg.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *