Dags för löparfest i dagarna två

Gubbracet (som tidigare hette Grabbhalvan; eller om man ska vara mer exakt är en efterapning av Grabbhalvan sedan KFUM Örebro Friidrott efter många år nu brutit med centralorganisationen i Norrköping som håvade in nästa alla pengar när loppet kallades Grabbhalvan – den här gången får KFUM behålla cashen själv) i morgon och Vårruset på onsdag innebär att veckan äntligen är här; den vecka varje år då löpningen flyttar in och tar sin självklara plats i Örebros stadskärna. Några startlistor har jag inte sett, men jag förutsätter att gamla Grabbhalvankungar som Per Sjögren (sprungit måttligt med asfalt senaste året och kommer från en maxprestation i Tiomila i lördags kväll) och Martin Regborn (mitt emellan Tiomila och EM-premiären) har bättre saker för sig än att kuta fem kilometer på Söder i morgom kväll. Och frågan är om namn som Mikaela Kemmpi och Josefin Gerdevåg tar ut sig så tätt inpå ett Göteborgsvarv som vid en lyckträff skulle kunna ge både SM-medalj och EM-biljett (men de har ju värmt upp inför Göteborg med att vårrusa tidigare, så helt omöjligt är det förstås inte). Nej, vi får helt enkelt vänta och se till startskottet ljuder innan vi plockar favoritrussin ur startlistekakan.

Största snackisen på förhand har istället varit själva arrangemanget, efter utbrytningen av KFUM Örebro Track & Field: Hur många ledare och föräldrar som kan ställa upp som funktionärer har KFUM Örebro Friidrott kvar, och hur har det gått med marknadsföringen; blir det lika stora starfält som väntat. Det har jag heller inget facit, men den som bloggar får se, som jag brukar säga.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.