Klart: Tre världsmästare kommer till Örebro city sprint

I augusti avgörs orienterings-VM i Sverige. Men redan om två veckor, söndagen den 26 juni, kommer fler av världens bästa orienterare till Örebro för att springa världsrankningstävlingen Örebro City Sprint med start och mål i Drottningparken i centrala stan. Anmälningstiden går inte ut förrän nästa fredag, och därefter går det bra att efteranmäla sig, men redan nu har tre danska världsmästare anmält sig till tävlingen.
Det handlar om Maja Alm, som varit en av världens bästa orienterare de fem senaste åren med tre VM-guld och totalt sju VM-medaljer, Søren Bobach, som tagit dubbla VM-guld, och Tue Lassen, som liksom Alm och Bobach ingick i det danska laget som tog VM-guld i mixedsprintstafett i fjol. Därmed blir det hyggligt motstånd för lokala löpare som Elsa Ekelin och Jonathan Karlsson …
Återstår att se vilka lokala topplöpare som kommer till Örebro och springer.
Klart är att såväl Martin Regborn, Filip Dahlgren och Lilian Forsgren som tvillingarna Josefin och Ellinor Tjernlund kommer att springa morgondagens svenska VM-test över medeldistans. Det kommer förstås bli väldigt intressant att följa.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.