Startlistan släppt: Vi gör upp i Örebro backyard ultra

Förra året sprang jag ju både kors och tvär (målloppen gick i Lur, Tromsö, Sälen och Ånnaboda), men den här säsongen var jag betydligt mer modest när jag planerade säsongen. Fram till Borås sextimmars i november är enda riktiga målloppet Örebro backyard ultra i midsommarhelgen (även om jag givetvis ska springa Bergslagsleden ultra i höst också). Och det, plus att kroppen känns bra (alltså hel, konditionsmässigt är det några år sedan jag var sämre), gör att jag kan satsa lite hårdare på just det här loppet. Jag har satt upp 24 timmar som en skamgräns (sprang ju 18 timmar i Lur i fjol trots att Tromsö, som var ett större mål, bara låg några veckor bort och att jag därför medvetet valde att kliva av innan kroppen sa ifrån), och det ska bli intressant att se om man därefter orkar satsa längre. I Lur i fjol räckte 29 timmar till seger, men det är jag tveksam till om det gör i Kvinnersta, när nu den första officiella startlistan, släppts.
På plats finns nämligen inte bara Hasse Byrén (som har det svenska herrekordet i 24-timmarslöpning på löpband som en av noteringarna på sitt långa cv och därmed vet allt om hur man plågar sig i längden) utan också en Fredrik Palm från Jönköping som jag inte lyckats googla fram så mycket information om (mer än att han är fiskerianalytiker på Livsmedelsverket!), men som i varje fall är så pass seriös att han redan varit på plats och provat tio varv på den 6,7 kilometer långa banan en eftermiddag …
Av lokala namn finns utöver Byrén också mina klubbkkompisar Johan Stamm och Maria Åström (som råkar vara min sambo), Örebro AIK:s Ida Reimfelt och Fredrik Hartman, Garphyttans Marc Karlsson, IFK Noras Hanna Fridhamre och Peter Ahlgren, IF Starts Roland Eriksson, Spartacus Åsa Hammander och örebroarna Tony Ehrnström och Malin Tinjan (som inte fyllt i någon klubb). Hela startlistan finns här. Det går alltjämt att efteranmälda sig.
Jag skrev en hel del om det här med backyard ultra-löpning inför fjolårets debut i Lur (där jag alltså blev sjua av 75, det är jag rätt nöjd med), och det finns att läsa här och här (och lite, efteråt, här, utöver racerapporten). Det är sedan ett par veckor tillbaka också klart att Trosa blir tredje platsen i landet att arrangera en backyard ultra, i april 2017.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *