Länslöpare på pallen – i ”fel” långloppscup

I dag (en måndag, av alla dagar!) avgjordes Riddarsprånget i Hova, en del av riddarveckan där. Nära länet, om än på andra sidan gränsen mot Västergötland, lockade den förstås en hel del lokala långkubbare som passade på att få ett lopp mittemellan Viby marathon och Semesterhalvmaran/Sommarmilen. Snabbast av dem var Hälleforslöparen Fredrik Rådström (eller ja, karlskoging är han väl snarast, men han springer för Hällefors LK) som klarade milen på 35.07, endast slagen av Mariestads Andreas Magnusson (på 33.48). Men liksom utomstående inte får räkna poäng i Närkes långloppscup får förstås inte Rådström göra det i Västergötlands. På tredje plats korsade Örebro AIK:s Andreas Ingberg mållinjen på 35.12, bara fem sekunder bakom Rådström och enligt sin egen GPS-klockan för första gången på två år (Startmilen 2014) med en mil under 35 minuter. ”Enormt släpp i buggarna. Så enormt skönt. Har väntat två år på detta!”, skriver Ingberg själv på Instagram. Östansjö hade ett gäng veteraner på plats, där Dag Rydén var snabbast med 23.24 på fem kilometer för en tredjeplats i H60-klassen.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *