Fyra SM-medaljer kunde varit fem: ”Sopade mig i semin”

Örebro har ju fått två mountainbikecyklister av internationell klass den här säsongen, sedan både Matthias Wengelin och Axel Lindh flyttade hit i vintras och började tävla för Almby. Vid SM-sprinten i Värnamo i kväll fixade Wengelin, som hunnit med att vara VM-femma och EM-sexa i sprint den här säsongen, sin första SM-medalj åt nya klubben: Ett silver. Det innebar förvisso att han blev av med mästerskapströjan; han vann nämligen sprintdistansen på SM i fjol, men det verkade han ta med ro när jag smsade med honom tidigare i kväll. Lindh, då? Tja, han hade lika gärna kunnat ta en SM-medalj han också, men åkte ut i semin och fick nöja sig med att köra hem en femteplats genom att vinna B-finalen. ”I år igen sopade jag mig i semin, för att sedan känna mig riktigt snabb i B-finalen”, skrev Lindh på Instagram.

Förutom elitklasserna avgörs också ungdoms-, junior- och veteran-SM i Värnamo. Där blev det ytterligare tre medaljer för Almby i sprinten: Guld silver och brons för Johan Lindblom i H30, Linnea Angerman i D30 respektive Katarina Rönnbacka-Nybäck i D40, medan Karlskogacyklisternas Maria Nilsson fick nöja sig med en fjärdeplats i D40-klassen.

Mer cykel blir det på bloggen de närmaste dagarna då SM i Värnamo fortsätter med crosscountry på lördag och Emilia Fahlin redan i morgon, fredag, drar igång OS-genrepet Thüringen runt. Och så är ju Örebrocyklisternas långtrampare ute och cyklar 100 mil för tillfället ….

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *