Fahlin klättrade i Tyskland – och Regborn VM-värmde i Noraskogen

Emilia Fahlin laddar för OS – Martin Regborn för hemma-VM. Typ det största man kan vara med om i respektive sport, alltså.

För cyklisten handlade det på tisdagen om femte etappen av sju i Thüringen rundfahrt, och även om hon fick släppa sista biten in mot mål på den tunga banan var hon bara elva sekunder bakom nederländska giganten Marianne Vos, som tog tredje etappsegern på fem dagar. Fahlin slutade på 16:e plats, vilket räckte för att klättra från just 16:e till 13:e i sammandraget, där hon är 2.30 bakom totalledaren Ellen van Dijk, Nederländerna, vilket råkar vara exakt samma tidsavstånd som skiljde de båda i måndagens tempolopp. Emma Johansson, som kör tävlingen för sitt brittiska stall Wiggle-High5, är åtta i sammandraget medan Fahlins landslagskompisar är långt efter i totalen; Ida Erngren är 66:a, Alexandra Nessmar 73:a, Saran Penton 78:a och Sara Olsson 90:e, medan Sveriges tredje OS-cyklist Sara Mustonen-Lichan bröt touren inför gårdagens tempo. Thüringen runt avslutas med två 130 kilometer långa etapper onsdag och torsdag, vilket blir Fahlins två sista tävlingsdagar före OS.

För orienteraren gav tisdagen säsongens tredje seger i Milans poängtävlingar, och prickar han bara in en tisdag till (2, 9 eller 17 augusti) så lär han ta totalsegern. Regborn, som är nyligen hemkommen från landslagsläger inför VM (läs hans egen blogg om lägret här). Vann den sju kilometer långa tävlingen i öster om Norasjön med nästan tre minuters marginal före tvåan, Tisarens Filip Jacobsson, och nästan fem före KFUM Örebros Oskar Arlebo och Hagabys Jakob Wallenhammar på tredje- och fjärdeplatserna. Rebecka Nylin var bästa dam på 25:e plats, 28.45 bakom Regborn.  Ärlas Simon Hedlund leder alltjämt totalen närmast före Oskar Arlebo (som dock tog in 230 poäng/sekunder på Hedlund i kväll och nu bara är 47 bakom) och Per Eklöf (som tog in 123 och är 571 bakom). Även om Hedlund tar ännu en seger räcker det att Regborn  är inom fyra minuter från segern i någon av de kvarvarande tävlingarna för att passera honom och ta totalsegern.

Onsdag och torsdag blir det mer orientering i länet, då Klackenloppet avgörs i Gillersklack över två dagar. Järnbärarna och Lindebygden samarrangerar på en nyritad karta över ett område som de själva beskriver som ”fantastisk terräng i spännande och varierad, nästan orörd natur” av ”flack lågfjällskaraktär med långsluttande mossar”. Låter ju trevligt.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *