Kemppi blev av med banrekordet – men vann i cupen och tog över totalledningen

Semesterhalvmaran handlade, som man förmodade på förhand, om Erik Anfält och Mikaela Kemppi. Örebro AIK:s veteraner, som båda sprang för svenska landslaget i Stockholm marathon i fjol, prenumererar ju på förstaplatser i de lokala loppen, och var snabbast av länslöparna även på lördagskvällen, över 21 098 meter strax utanför Kumla. Men Kemppi fick faktiskt se sig slagen i loppet – och se sitt eget banrekord bli utraderat – av Karlstadslöparen Sofia Evnert, IF Göta, som passerade mållinjen på 1.19.55. Kemppi tvåa på 1.22.30, 47 sekunder före Kungsörs Bonnie Tran. De där tre var tvåa-trea-fyra totalt bakom Erik Anfält (som tog femte segern på sex upplagor av tävlingen), som sprang på måttliga 1.15.26 (4,5 minuter över hans eget banrekord) efter en av hans Instagramkonto att döma som vanligt stenhård träningsvecka, men vann ändå herrklassen med nästan nio minuters marginal före klubbkompisen Ludvig Börjesson på 1.24.16. Kopparbergs Magnus Mossberg trea på 1.26.13.
Resultaten innebär att Kemppi nu tar över totalledningen i långloppscupen från Liduina van Sitteren medan Anfält avancerar förbi Mattias Nätterlund till andra plats bakom Jakob Nilsson.
Samtidigt avgjordes ju Sommarmilen, och där dök numera nyss utflyttade Hälleforskillen Haben Kidane, som sedan i höstas tävlar för Eskilstuna, upp och sprang på 33 minuter blankt. Arrangörsklubben LK Gränslöst la beslag på andra- och tredjeplatserna genom Jonatan Palm (35.13) och Jakob Olars (35.41). Motalas Marlene Nyqvist blev bästa dam på 44.19, närmast före örebroaren Maria Eriksson, IF Start.

Hur det gick för Örebros och Värmlands lag i Axastafetten (distriktslagstävlingen för ungdomar), som kickade igång O-ringen i kväll, har jag däremot ingen aning om eftersom några resultatlistor fortfarande inte publicerats. Men enligt en artikel på O-ringens hemsida vann i varje fall Stockholmsdistriktet före ett Oslolag med Småland på tredje plats. Vi får hoppas att det är bättre snurr på resultat när de drygt 16 000 löparna ger sig ut på första ordinarie etappen i morgon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *