Fahlin tillbaka i världstouren på fredag: ”Min höjdpunkt på säsongen”

OS-bragden är bara en dryg vecka borta, men på fredag är Emilia Fahlin tillbaka på tävlingshojen igen. Till skillnad från ”Silver-Emma” Johansson, som är kvar i Rio för att njuta, gå på avslutningen och mjölka ur den sista OS-känslan, flög Fahlin direkt hem till Örebro efter linjeloppet och tillbringade några dagar med familjen och klubbkompisarna i Örebrocyklisterna. Och redan i helgen är det alltså dags för ny tävling, och inte vilken som helst. Vårgårdas GP är, tidigare som stående inslag i dåvarande världscupen och nu som enda svenska tävling i damernas nya världstour, en av hennes favorittävlingar, och avgörs som vanligt med lagtempo över 42,5 kilometer på fredagseftermiddagen och ett 141 kilometer långt och bitvis rätt knixigt linjelopp på söndagen.
– Vårgårdas tävling har alltid varit min höjdpunkt på säsongen. Jag hoppas verkligen att jag kan vara med där framme när loppet avgörs. De senaste tävlingarna har givit en boost. Jag är inte med för att kolla, jag vet att jag kan vara med där uppe, säger Fahlin i ett pressmeddelande från arrangören.
Vi får väl se vilken typ av utrustning Fahlins italienska stall Alé-Cipollini lyckas skrapa ihop till fredagens lopp, det har ju varit lite si och så med tempoprylarna den här säsongen (OS-kommentatorn Robert Tennisberg avslöjade för övrigt i sändningen från Rio att det ryktades om att Fahlin redan gjort klart med ett nytt stall inför nästa år, vilket väl om det stämmer inte skulle komma som en överraskning för någon efter hennes rätt öppna kritik mot italienarna).
– Vi har inte tränat det så mycket. Men det blir en bra genomkörare för att väcka kroppen. Man har varit lite ur fas efter i tidsomställningen efter hemresan från Rio, säger Fahlin i pressmeddelandet.
Om inte annat kan söndagens lopp förstås bli en höjdare där inte bara Fahlin kommer till start utan också stora delar av den övriga världseliten med bland andra guld- och bronsmedaljörerna från det där OS-loppet: Anna van der Breggen och Elisa Longo Borghini. Alé-Cipollini ställer, vid sidan om Fahlin, upp med polska OS-cyklisten Malgorzata Jasinska samt italienska kvartetten Marta Tagliaferro, Anna Trevisi, Martina Alzini och Marta Bastianelli (den sistnämnda avstår dock linjeloppet, kör bara lagtempot).
– Vi fortsätter tävla efter en välbehövlig förberedelseperiod som vi fått tack vare luckan i den internationella kalendern sista tiden (för de som inte kört OS, bloggens anmärkning). Vårt mål är att ha tre starka cyklister på plats i VM i Doha i höst, säger teamchefen Sarà Fortunato Lacquaniti i ett annat pressmeddelande, från Alé-Cipollini.

(Blogginlägget är uppdaterat med citat onsdagen den 17 augusti)

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *