Varför inte en vertikal (nästan-)kilometer på lördag?

Befinner mig ju i Slovakien just nu och bevakar Örebro Hockeys träningsläger. Och hör och häpna: På en av alla dessa reklamtavlor som står utmed snart sagt varje väg- och gatstump i den här delen av Europa fick jag syn på reklam för ett bergslopp som avgörs bara 15 kilometer bort på lördag förmiddag (när jag råkar ha en stund över, de här lägren är annars väldigt intensiva arbetsmässigt, eftersom Örebro spelar kvällsmatcher både fredag och lördag).
Det handlar om Horsky Kros Gerlach, ett motbakkelöp (som norrmännen skulle ha sagt) som nästan bjuder på en vertikal kilometer. 879 höjdmeter på 8,4 kilometers löpning, med start i Gerlachov och mål uppe vid Sliezky dom, och med ett banrekord på 40.34 satt av OS-löparen (5 000 meter i Atlanta 1996) Miroslav Vanko 2001 (loppet har arrangerats årligen sedan 1994 och är, som jag förstått det, en deltävling i en bergslöparserie här i Slovakien).
Jag är inte alls i form för den här typen av lopp, och är det verkligen vettigt att ge sig på det bara en vecka före Bergslagsleden ultra, årets andra stora mållopp? Jag vet inte, men kanske som en sista genomkörare? Känner jag mig själv rätt kommer jag i varje fall få väldigt svårt att motstå utmaningen. Fortsättningen följer.

För övrigt glömde jag ju att notera den ”lilla” detaljen att Tisarens schweiziske superstjärna Matthias Kyburz tog karriärens fjärde VM-guld, hans första individuella sedan 2012, och sin andra VM-medalj på tre dagar när medeldistansen avgjordes i skogarna utanför Strömstad i går. Hade liksom lagt ned bevakningen av mästerskapet när Martin Regborn hade tävlat klart. Men nu vet ni i alla fall.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

3 reaktioner till “Varför inte en vertikal (nästan-)kilometer på lördag?”

    1. Oj, fick fel information då, ska uppdatera! Tack för noteringen, Patrik! Och grattis till världsrekordet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *