Helgens höjdare – Fahlin tillbaka efter galna segern: ”Kanske tänker till en extra gång om jag kommer i utbrytning nu”

Den här veckan blir det helgens höjdare med två förbehåll: Det blir en kort variant eftersom jag alltjämt är i Slovakien för bevakning av Örebro Hockeys träningsläger. Och om förbundskapten Håkan Carlsson skulle chocka och ta ut Martin Regborn att springa stafetten som avslutar orienterings-VM i morgon är det naturligtvis det som är nummer ett på listan.

1) Friidrotts-SM
Redan 15.30 i eftermiddag drar SM igång, och lite drygt en timme senare går Tim Sundström in som första länslöpare. 18.30 är det dags för första finalen – och SM:s höjdpunkt ur länslöparsynpunkt med kampen mellan Mikaela Kemppi och Louise Wiker. Jag skrev en hel del inför SM häromdagen, som ni kan läsa här.

2) Örebro actionrun
Över 2 000 är anmälda till andra upplagan av Örebros eget hinderbanelopp. Även det skrev jag om tidigare i veckan, och nu har dessutom kollegorna varit ute och testat banan. Missa inte det tv-klippet här.

3) GP de Plouay-Bretagne
Emilia Fahlin är tillbaka på cykeln efter den mäktiga segern i Vårgårda i söndags. Återigen handlar det om damernas världstour, den 16:e och näst sista deltävlingen, och franska GP de Plouay-Bretagne. Tävlingen avgörs för 15:e gången, regerande olympiska mästaren Lizzie Armitstead (som Fahlin slog förra helgen) vann i fjol, och årets bana mäter Mäter 121,5 kilometer fördelat på en inledande slinga som mäter 26,9 kilometer som körs fyra varv, följt av en avslutande sträcka på 13,9. Allt i ett lite böljande men tämligen platt landskap. I Fahlins lag, Alé-Cipollini, är det en del förändringar jämfört med söndagens succé: Ut med Martina Alzini och Marta Tagliaferro, och in med Ane Santesteban, Marta Bastianelli och Dalia Muccioli (stallet var en cyklist kort senast). När jag pratade med Fahlin några timmar efter succén i söndags berättade hon att hon inte trodde livet i klungan skulle bli svårare, och mer hårdbevakat, framöver trots segern.
– Nja, jag tror inte att de kommer kontrollera mig jättenoga på det viset. Men visst, de kanske tänker till en gång extra om jag kommer med i en utbrytning. Tidigare har det väl varit: ”Äh, hon är inget hot”, sa Fahlin då.
Efter helgens tävling väntar belgiska etapploppet Lotto Tour 3–6 september och EM i Frankrike och Monaco veckan därpå för Fahlin.

Bubblare: Östansjöloppet, den enda tävlingen i långloppscupen med individuell start (ja, även om man startar två och två, med 30 sekunders mellanrum), går av stapeln på stigar i Motorpsskogen på lördag. Vi snackar tio kilometer, och om det inte kommer in några tunga efteranmälningar får Heshlu Andameriam och Åsa Höög gälla som favoriter.

Publicerat av

En kommentar till “Helgens höjdare – Fahlin tillbaka efter galna segern: ”Kanske tänker till en extra gång om jag kommer i utbrytning nu””

  1. Trist att kommunen ska jäkta så med att fira OS hjältarna så att Emilia antagligen missar det hela. Men hey, vad är en bal på slottet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *