Fahlin sekunder från ny megasuccé (på tempohoj!) – Sjögren i gips

Det tog bara åtta månader efter säsongspremiär, men plötsligt stod den där. Lagom till den knappt 4,4 kilometer långa prologen till Lotto Tour i Belgien nu i eftermiddag fick Emilia Fahlin till slut sin tempohoj av sitt italienska stall Alé-Cipollini (tidigare under året har hon kört tempoloppen på en ren linjecykel, ibland till och med utan temophjälm, eller på en linjeram med vissa påplockade tempoprylar som när hon blev SM-tvåa mindre än fyra sekunder bakom Emma Johansson – något som i slutändan kostade henne en OS-plats i disciplinen [SOK utnyttjade ingen av sina två kvalplatser där]). Att det dröjt så länge är förstås en gåta med tanke på att det är ett fabriksteam vi snackar om; Cipollini är cykeltillverkaren (Alé är ett klädmärke som delar titelsponsringen).
Men nu, en vecka före EM, är cykeln alltså på plats, och när Fahlin för första gången prövade den i eftermiddag blev det en tiondeplats i prologen till Lotto Tour i belgiska Nieuwpoort – bara 14 sekunder bakom segrande Annemiek van Vleuten (ni vet hon som kraschade så svårt i ledning i OS men nu gjorde comeback) och bara sex från en pallplats. Fahlin avverkade de 4,37 kilometerna på 5.40, och var före bland andra Emma Johansson.
Etapploppet fortsätter nu med tre linjeetapper onsdag-fredag, på 121,5, 108 respektive 97 kilometer. Fahlin var bästa Alé-Cipollini-cyklist med 16 sekunders marginal i prologen, och har förutsättningar att bli den som teamet kör för resten av veckan med tanke på segern i Vårgårda GP.

Dystrare cykelbesked från Per Sjögren, konditionslänets multivirtuos och meste vinnare senaste månaderna. Kanske blev det en sport för mycket i och med satsningen på mountainbike (det är lätt att vara efterklok) för efter att ha kommit tillbaka från förkylningen som gjorde att han missade Närkeseriens final så kraschade han ordentligt i Happyrides svartrejs i Lekhyttan i lördags, och drog högertummen i en sten. Redan på söndagen opererades han för en ”ulnar kollateralligamentsskada där ledbandet var helt av”, som han själv berättar på instagram, och nu väntar sex veckor i gips. Riktigt trist!

Back to racing 😅 Tried out this new beauty today, managed get me in to 10th! #Cipollini

A photo posted by Emilia Fahlin (@emiliafahlin) on

Min bevakning av årets upplaga av Ö till ö finns att läsa här, här och i dagens pappers-NA. Men ett par pressbilder från tävlingen kan man ju bjuda på här i bloggen också:

Bibben Nordblom (till höger) och Maja Tesch på väg mot VM-brons. Foto: Nadja Odenhag/Ötillö
Bibben Nordblom (till höger) och Maja Tesch på väg mot VM-brons. Foto: Nadja Odenhag/Ötillö
Mårten Vidlund (längst fram) och Petter Askergren på väg upp ur vattnet och i jakt på att samla in pengar till Heja Stina. Foto: Nadja Odenhag/Ötillö
Mårten Vidlund (längst fram) och Petter Askergren på väg upp ur vattnet och i jakt på att samla in pengar till Heja Stina. Foto: Nadja Odenhag/Ötillö

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *