Klart: Här är Fahlins motstånd i EM-tempot

På torsdag smäller det, och nu har den slutgiltiga startlistan publicerats (dock ännu utan startordning). Det är alltså helt klart vilka Emilia Fahlin får gå upp emot i sitt första mästerskapstempo på tre år, när landsvägs-EM avgörs i franska Plumelec. Och det blir inget lätt motstånd, om man säger så. Av européer som slutade topp 13 i OS är samtliga utom tyska åttan Lisa Brennaur med, inklusive silvermedaljören Olga Zabelinskaya, Ryssland, och bronsmedaljören Anna van der Breggen, Nederländerna, liksom samtliga européer som var topp nio på VM i fjol utom trean Brennauer.
Fahlin gjorde ju ett grymt SM-tempo på en landsvägsram och var bara sex sekunder från pallen, i konkurrens mot många av dem hon kommer möta på torsdag, när hon för första gången testade sin nya tempohoj förra veckan. Den drygt fem gånger så långa och betydligt mer kuperade EM-banan kommer förstås att erbjuda en helt annan utmaning, men det ska bli väldigt intressant att se hur Fahlin kan prestera där. Loppet startar 10.30.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.