Poängen stryks för Karlslundsloppet – på grund av felspringning: ”Vägvakten inte på plats …”

Jag får erkänna att jag helt bommade den stora grejen i Karlslundsloppet i lördags. På grund av misstag av arrangörerna sprang nästan alla löpare i tiokilometersklassen fel redan efter 300–400 meter, och det hela slutade med att alla resultat från loppet stryks ur långloppscupen (därmed kan ni också stryka mina försöka att reda ut ställningen i det här blogginlägget, som var grundat på att resultaten från Karlslundsloppet räknades in).
Karlslunds IF har, vad jag sett, inte sagt flasklock om det inträffade i officiella kanaler, men Östansjö SK berättar mer om incidenten på sin hemsida:
”Det blev inte som tänkt […] Efter cirka 300 meter ska löparna svänga av en asfalterad gångbana, springa genom skogen cirka 100 meter och åt andra hållet på en annan gångbana. Nu hade vägvakten inte kommit på plats, och det var bristfälligt snitslat, så löparna fortsatte rakt fram. Snart anade de som varit med tidigare att det var fel och stannade, några vände och ingen visste hur det skulle vara. Alla sprang på grund av bristande vägvisning olika långt, men alla sprang längre än tio kilometer, så tiderna blev därefter. Eftersom placeringarna också kan ha blivit påverkade av felspringningen kommer loppet att strykas ur långloppscupen, men resultatlistan gäller.”

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.