Örebroaren om stakutmaningen: ”Höjer min motivation”

I dag skriver jag om Anton Hallors löpning på Nordafrikas högsta berg på nyhetsplats. Men jag passade naturligtvis också på att fråga allroundkonditionsidrottaren (som främst gjort sig känd som orienterare i Tisaren men som också i två år hade rekordet i ”Besegrat trappan” och i fjol blev 35:a och plockade världscuppoäng i sin debut i skyrunningens vertikala kilometer-tour [läs även här]) om den utmaning han själv berättat om på Instagram: Att staka hela Vasaloppet i vår.

– Jag åkte för några år sedan och bröt halvvägs, så när jag ställde upp igen i vintras var utmaningen bara att ta mig runt, och det gjorde jag (på 5.42.21), och jag var jättenöjd efteråt. I vinter vill jag satsa mer på löpningen och orienteringen, och därför kommer jag inte ha tid att lägga ned nog med skidträning för att bli jättemycket bättre, så då fick det bli den här utmaningen istället: Att staka hela Vasaloppet. Det har höjt min motivation att åka igen rejält, nu ser jag det som en utmaning igen, säger Hallor till Konditionsbloggen.
Men sedan blir det alltså löpning och orientering igen?
– Ja, min största utmaning i vinter är att bli en bättre löpare. Jag har en stor motivation att ta ett kliv till i både löpning och orientering, ta ett kliv mot att bli en elitidrottare. Jag ska lägga ned mig mer seriöst och ambitiöst under varje träningspass.
Har du några stora mållopp 2017?
– Nej, inget inplanerat än. Det enda jag är anmäld till är Härnö trail nästa höst. Jag blir klar med Tränarprogammet på Örebro universitet till sommaren, och sedan kan det bli vad som helst.

Anton Hallor löper på marockansk högplatå. Foto: Privat
Anton Hallor löper på marockansk högplatå. Foto: Privat

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *